Un barbat din Bucureasti a refuzat, marti, sa se legitimeze in fata jandarmilor motivand ca este „suveran”. El le-a prezentat fortelor de ordine un act de identitate halucinant.

<

„Marti, 21 aprilie, in jurul orelor 18:30, pe raza Sectorului 4, jandarmii din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, au depistat un barbat care a incercat sa se legitimeze cu un document intitulat ‘ENTITATEA SUVERANA INDIVIDUALA EXEMPT’. Documentul nu este, conform legislatiei in vigoare, prevazut ca act de identitate valabil pentru legitimare.

Persoana in cauza a refuzat in mod repetat sa dea detalii pentru stabilirea identitatii, mentionand faptul ca este suveran si ca nu recunoaste institutiile statului, fiind condus la sediul sectiei de politie competenta teritorial, pentru continuarea verificarilor.

Din cauza comportamentului deviant pe care-l manifesta, a fost solicitat un echipaj de ambulanta care l-a transportat pe barbat la Spitalul Clinic de Psihiatrie ‘Prof. Dr. Al. Obregia’, pentru un consult de specialitate.

Cu totii am observat ca, in aceasta perioada, vedem jandarmi in spatiul public, verificand respectarea ordonantelor militare in vigoare. Pe aceasta cale, facem apel la cetateni sa coopereze cu fortele de ordine, sa raspunda prompt solicitarilor acestora si sa inteleaga ca suntem in strada pentru siguranta tuturor”, anunta Jandarmeria Bucuresti.

A refuzat legitimarea motivând că este suveranMarți, 21 aprilie, în jurul orelor 18:30, pe raza Sectorului 4,…

Publicată de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti pe Miercuri, 22 aprilie 2020
Transparenta face diferenta