Imaginile difuzate pe reţelele de socializare, în care doi dintre polițiștii care au participat la protestele de sâmbătă din Capitală urinatu pe zidul Bisericii Kreţulescu a u stârnit un uriaş scandal. Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a afirmat că este vorba de un sacrilegiu ce nu poate rămâne nesancţionat. 
„Sunt imagini care indică, cel puţin, un grad foarte scăzut de spiritualizare a persoanelor respective, care conştient sau nu, au comis un sacrilegiu. Nu pot spera mai mult decât ca Ministerul de Interne să se autosesizeze si să le acorde cel puţin o mustrare. () Nu cred că a fost vorba de o intenţionalitate, avem de-a face cu persoane rupte de realitatea bunului simţ,” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.
Tot într-o interveţie la Realitatea TV, liderul de sindicat Dumitru Coarnă a declarat că-şi cere scuze în public pentru gestul colegilor săi şi i se pare firesc să fie sancţionaţi.
Imaginile cu cei doi oameni ai legii au fost surprinse de un trecător care i-a fotografiat și a postat imaginea pe Facebook.
Biserica Krețulescu din Piaţa Revoluţiei, considerată unul din cele mai valoroase monumente de arhitectură din perioada brâncoveană.
sursă foto: FB/Ionuţ Macri
Transparenta face diferenta