Acasă Stiri Bucuresti actualitate Bomba la Marriott! Directorii austrieci ai hotelului saltati de mascati!

Bomba la Marriott! Directorii austrieci ai hotelului saltati de mascati!

514

Directorii austrieci ai hotelului de lux Marriott din Capitala au fost saltati de politie, in urma unei interventii in forta a mascatilor.
Acestia sunt acuzati de evaziune fiscala si fals in declaratii.
Surse din cadrul anchetatorilor spun ca ani in sir au dat declaratii din care rezulta ca nu sunt terminate lucrari de constructie, iar legislatia spune ca nu se platesc impozite in astfel de situatii. Anchetatorii, pe de alta parte, vin acum si arata ca nici macar nu s-au facut investitii in ultimii 2 ani.
Clientii hotelului nu sunt afectati de activitatea politistilor, activitatea desfasurandu-se ca de obicei, au declarat reprezentantii hotelului pentru postul de televiziune Digi24.
Cei doi cetateni austrieci luati pe sus de mascati sunt Gregor Aufhauser, directorul general al hotelului, si Kathrin Brettschneider, directorul financiar.
Anchetatorii au ridicat din hotel si documente din perioada 2008-2015, perioadă în care există suspiciuni de evaziune fiscală. Hotelul ar fi cauzat un prejudiciu de 7,5 milioane de lei bugetului de stat, prin neplata impozitelor.
„Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, impreuna cu politisti din cadrul IGPR – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, efectueaza, in cursul zilei de astazi, in baza autorizatiei emise de Tribunalul Bucuresti, perchezitii la sediile sociale al SC S. SRL si SC S.C.H.G. SRL, situate in incinta hotelului Marriott din municipiul Bucuresti, in vederea ridicarii de documente financiar contabile si inscrisuri necesare solutionarii unei cauze penale in care sunt vizate infractiuni de evaziune fiscala”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, citat de Agerpres.
La randul sau, Politia Romana informeaza ca „in cadrul dosarului penal sunt cercetate doua persoane fizice si o persoana juridica. Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2008 – 2015, o societate comerciala specializata in prestari de servicii hoteliere si-ar fi diminuat masa impozabila prin inregistrarea in mod ilegal de cheltuieli cu dobanzi si de pierderi din diferente de curs valutar”.
Mai exact, „din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca, in perioada 2008 – 2015, in documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost inregistrate cheltuieli cu dobanzi si pierderi din diferente de curs valutar, in baza unui contract de imprumut incheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsa ca acest contract este garantat de Statul roman, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei ( echivalentul a aprox. 1.685.000 EURO)”, explica procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.
In dosarul inregistrat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti se efectueaza acte de cercetare specifice fazei de urmarire penale fata de 3 suspecti, impotriva carora s-a dispus efectuarea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata, precizeaza Parchetul.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca cei vizati de ancheta ar fi Gregor Aufhauser, directorul general al Societatii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administreaza hotelul Marriott, si directorul financiar al societatii, Kathrin Brettschneider.

<