Acasă Sectorul 4 Bataie de joc pe bani publici! Asa arata un bloc reabilitat cu...

Bataie de joc pe bani publici! Asa arata un bloc reabilitat cu 700.000 de euro de primaria Sectorului 4

Transparenta face diferenta

Pereţi pătaţi din cauza infiltraţiilor, glafuri şi balcoane neterminate, guri de aerisire acoperite cu bitum, vopsele de proastă calitate care s-au scurs la prima ploaie pe faţada exterioară. Sunt câteva dintre neregulile care îţi sar imediat în ochi dacă priveşti spre blocul 7A de pe strada Olteniţei nr. 46-52, Sectorul 4.
Proprietarii se plâng că le plouă în case, că tencuiala a început să crape şi că firma de construcţie i-a lăsat baltă, deşi nu a terminat lucrările. Primăria Sectorului 4 spune că vinovați pentru această situaţie ar fi unii dintre locatari.
Primăria Sectorului 4 ar urma să plătească pentru reabilitarea blocului 7A din Şoseaua Olteniţei nu mai puţin de 3.168.639 lei (675.000 euro). Dintre aceştia, contribuţia asociaţiei de proprietari este de 20%, 526.449 lei (112.000 euro).
Firma care a reabilitat blocul se numeşte SC ART CONSTRUCT ACM SRL. A fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul în Popeşti Leordeni. Aceasta are o tradiţie puternică în a pune mâna pe contracte de milioane de euro încheiate cu statul. Potrivit jurnalul.ro firma a fost controlată de-a lungul timpului de Lucian Petrescu şi de Adrian Dragoş Cormoş, care a fost director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Ilfov, director de achiziţii în cadrul Primăriei Sectorului 4, iar în prezent este şeful Serviciului de Achiziţii Publice, Popeşti Leordeni-Ilfov. În ultimii ani, acţionariatul firmei SC ART CONSTRCUT ACM SRL a suferit mai multe schimbari. Compania a fost condusă de Sorin Cristache şi Silviu Valentin Cruţescu.
Reabilitarea blocului a început anul trecut, iar lucrările au fost abandonate în urmă cu trei luni. Peisajul pe care îl găseşti acum la faţa locului te duce cu gândul la nişte muncitori care ar fi dezertat din câmpul muncii, lăsând totul vraiște. Ici – colo vezi pe schele câte o cască de şantier aruncată, câte o sticlă goală de bere sau o găleată cu vopsea lasată deschisă încă de acum trei luni.
Cei peste 100 de proprietari din blocul „proaspăt reabilitat” se tem că vor rămâne mult şi bine cu imobilul în stadiul actual. Temerea le este alimentată de faptul că firma de construcţie a început să strângă o parte din schele, deşi se poate vedea cum unele balcoane au rămas neterminate, tencuiala este crăpată pe alocuri iar pe sub unele ferestre din termopan abia montate, poți băga mâna, lejer. Spațiul dintre fereastră și glaf este de doi cm şi a rămas neumplut.
Citeste mai multe pe g4media.ro