Comorile Egiptului
ATENTIE! Metrorex LIMITEAZA ACCESUL LA METROU din cauza traficului prea mare! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Transport

ATENTIE! Metrorex LIMITEAZA ACCESUL LA METROU din cauza traficului prea mare!

Ca urmare a condiţiilor meteorologice din această perioadă, Metrorex a anunţat că va limita accesul celor care apeleaza la transport cu metroul.

Pentru deszăpezirea zonelor de acces în staţiile de metrou, au fost mobilizaţi suplimentar peste 100 de angajaţi. De asemenea, Metrorex a solicitat şi a primit sprijinul autorităţilor de ordine şi siguranţă publică – Poliţia Metrou, pentru dirijarea călătorilor în staţiile cu un trafic crescut – Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei (1 şi 2).

„Informăm călătorii că, pentru siguranţa transportului şi evitarea supraaglomerării pasajelor de trecere, în special la staţiile de corespondenţă, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în staţii, în faţa validatoarelor şi la nivelul peronului. În acest sens, rugăm publicul călător să respecte indicaţiile echipelor de ordine”, informează Metrorex.

Metrorex funcţionează la capacitate maximă, cu 62 de trenuri şi 3 rezerve, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 – 9:00 şi 17:00 – 19:00) , pe toate toate magistralele.
· Magistrala 1 – 22 trenuri şi 1 rezervă
· Magistrala 2 – 21 trenuri şi 1 rezervă
· Magistrala 3 – 15 trenuri
· Magistrala 4 – 4 trenuri şi 1 rezervă

Loading...

În plus, se asigură succesiunea trenurilor la un interval de:
· maxim 3 minute la orele de vârf pe Magistrala 2
· 2-3 minute, pe tronsonul comun al Magistralelor 1 şi 3 (Eroilor – Nicolae Grigorescu)
· 5-6 minute în restul timpului.

Alte măsuri pentru diminuarea supraaglomerării peroanelor sunt:
· evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o dispersare optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor);
· suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor, anunţă Metrorex.

Metrorex precizează că scările din pasajele subterane de la Universitate şi Obor, nu aparţin şi nu sunt gestionate de către Metrorex.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Share Page

Close