Intra in contact cu noi

Bucuresti

Astazi se deschide oficial! Bucurestiul are CEL MAI MARE SI MAI MODERN parc de distractii din Europa de Est!

Publicat cu

pe

Cel mai mare şi mai modern parc de distracţii din Bucureşti va fi inaugurat sâmbătă, în sectorul 2 al capitalei, la ora 11:00, într-un cadru festiv, unde poveştile copilăriei prind viaţă.
Parcul va fi inaugurat de către Primarul Toader Mugur Mihai şi Dan Nicula, Preşedintele Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov.
Astfel, noul parc de agrement Tei, va devei, cu siguranţă, unul din punctele de atracţie ale Capitalei, anunta Mediafax.
Ileana Cosânzeana, Făt-Frumos, Verde Împărat, dar şi pasărea măiastră şi balaurul cu şapte capete, le dau întâlnire tuturor celor care doresc să petreacă o zi special, într-o lume a poveştilor şi a aventurii.
Atracţia principală a parcului, pentru cei mici, este o roată mare, supranumită chiar “Pasărea Măiastră”. Aceasta a fost construită cu o înălţime de 63 de metri şi dotată cu 44 de cabine.
Altă distracţie de neuitat este roller coster-ul, care de la cei 15 metri înălţime, îşi aşteaptă eroii contemporani, într-o confruntare a curajului.
Copiii de toate vârstele sunt aşteptaţi la maşinuţele electrice, la zonele cu leagăne, tobogane şi saltele gonflabile.
La cei mari, atracţia va fi roata mică, ce are 12 cabine închise care se ridică la o înălţime de 16 metri.
Proiectul este cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţonal Regional 2007-2013, axa prioritară Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Bucuresti

Descinderi in Bucuresti la un nou fals medic: Umfla buze pe bani grei, desi n-are nicio diploma

Publicat cu

pe

La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și vătămare corporală din culpă.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2022 – prezent, la o adresă din Sectorul 4, o femeie, în vârstă de 23 de ani, ar fi exercitat acte medicale de chirurgie estetică fără să aibă calitate sau studii medicale în acest sens. Astfel, prin activitățile efectuate ar fi cauzat mai multor persoane traume fizice, iar pentru vindecare a fost necesară intervenția în regim de urgență a unor medici specializați în chirurgie estetică.

În urma efectuării percheziției, persoana bănuită a fost depistată și condusă la audieri. De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, precum și obiecte sanitare și 3.800 de lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Reclama

Totodată, au fost identificate două tinere, de 18, respectiv, 22 de ani, asupra cărora bănuita ar fi exercitat, în repetate rânduri, acte medicale de chirurgie estetică.

În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și vătămare corporală din culpă.

Reclama

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Continua sa citesti

Bucuresti

Viceprimarul Bucureștiului: Pasajul Doamna Ghica este realizat în proporție de 78% – s-au montat predalele

Publicat cu

pe

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, anunță stadiul lucrărilor pentru Pasajul Doamna Ghica, acesta ajungând la 78%. Săptămâna trecută s-au montat predalele.

„Săptămâna trecută s-a încheiat o etapă importantă a lucrărilor la Pasajul D-na Ghica din Capitală – montajul predalelor.

Zilele acestea, Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial va finaliza montarea armăturii și turnarea plăcii de suprabetonare a tablierului metalic.

Reclama

Astăzi, întregul proiect este realizat în proporție de 78%”, transmite Stelian Bujduveanu.

„Din Septembrie 2023, Pasajul Doamna Ghica – una din cele mai mari lucrări de infrastructură din București – va realiza legătura dintre Nordul și Estul Capitalei. Noul pod va asigura continuitatea traficului pe Strada Doamna Ghica peste Șoseaua Colentina, pe care o supratraversează.

Realizarea acestui obiectiv, dar și a altor proiecte de infrastructură din Capitală, este monitorizată de consilierii generali ai Partidul Național Liberal, în vederea îndeplinirii celor 10 obiective majore pentru București de către Primarul General, Nicușor Dan”, adaugă liberalul.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Acesta este locul din București pe care Ceaușescu îl ura foarte mult

Publicat cu

pe

Bucureștiul, denumit și „Micul Paris” în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, ascundea locuri pline de istorie, frecventate de înalta societate și personalități influente din diverse domenii. Totuși, exista și un loc în Capitală pe care Nicolae Ceaușescu îl detesta.

Deși emblematic pentru istoria României, era unul din puținele locuri în care fostul dictator nu suporta să meargă. Motivele țineau chiar de istoria locului și mai ales de cei care au frecventat acest spațiu plin de istorie, și anume Casa Capșa.

Parte din istoria României s-a scris la Casa Capșa

Reclama

În urmă cu mai bine de 170 de ani, în inima Bucureștilor, plin de burghezie, literați și visători, apărea un loc, mai exact o cafenea, ce avea să poarte numele unei familii de macedon-români, Capșa, ce se aflau deja aici încă din secolul al XVIII-lea, scrie playtech.ro.

Pe lângă celelate 32 de astfel de edificii, Casa Capșa avea să-și găsească locul în istorie, și asta datorită clientelei ce avea să o frecventeze, de la oameni ai literaturii acelor vremi și până la marii oameni politici, rămași în istoria acestui neam, toți aveau să devină clienți fideli ai acestei cafenele, recunoscută la nivel internațional, și aveau să scrie istoria acestui popor la câte o masă și cu o cafea bună în față.

Din acele vremuri au rămas o mulțime de povești boeme țesute în jurul cafenelei in inima Bucureștiuliui, iar parfumul vremurilor vechi s-a risipit, nici clientela nu mai este aceeași, și nici meniul de altătadă, plin de secrete franțuzești, nu mai este același, mărturie a acelor vremuri boeme fiind doar câteva fotografii.

Reclama

„Casa Capșa este un loc de legendă în București, situat pe Calea Victoriei, deschis în 1852, lângă cofetăria „La doi frați, Anton și Vasile Capsa”, vis-a-vis de Biserica Zlatari, în fostul Han Damari. După o scurtă perioadă a fost transferată în Casa Slatineanu, locația actuală.

Încă de la deschidere, acest local a început să fie vizitat de personalități celebre la acea vreme. În 1873, Casa Capșa a primit Marea Medalie la Expoziția Universală de la Viena, devenind astfel apreciată la nivel internațional, în 1882 a obținut licența de furnizor pentru casa prințului Milan Orbenovici al Serbiei, iar în 1908 a devenit furnizorul prințului Ferdinand al Bulgariei.”, se scrie pe site-ul cafenelei, legat de istoria acestui loc.

Anul 1886 avea să cimenteze și apariția hotelului

Reclama

Dar era mai mult decât o cafenea, clădirea impozantă fiind loc și de odihnă pentru cei care veneau în București, existând mai multe camere, devenind un hotel renumit al vremii, ceea ce este și astăzi. Și azi se mai păstrează parte din arhitectura externă și interioară a clădirii, majoritatea aducând aminte de gloria de altădată.

Hotelul avea să fie ridicat de unul din cei doi frați, Grigore Capșa în 1886, și așa cum este prezentată istoria sa pe site-ul locației, „Capșa a devenit locul de întâlnire oficial pentru diverse personalități din politică, jurnalism, artă și cultură. Grigore Capșa a înlocuit în București aspectul oriental cu cel occidental, reușind trecerea de la baklava și sarailie la cofetărie, ciocolată, ganache și bonbon”.

Casa Capșa, locul din România pe care Ceauşescu îl ura

Reclama

Pentru mulți, Casa Capșa era locul de întâlnire a clasei burgheze, a intelectualității, a politicienilor de rasă ai acelor vremi, dar și în următorul secol, interbelic, și chiar și în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Un moment important în istoria interbelică a Casei Capșa a fost dineul oficial susținut în 1920, la invitația Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, când a sosit la București celebrul mareșal francez Joseph Jacques Césaire Joffre, tot atunci fiind inventată de cofetarii de aici celebra prăjitură Joffre, făcută expre în cinstea marelui general francez.

Tot aici, mari oameni ai literaturii române, de la Virgil Carianopol, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Serban Cioculescu, Liviu Rebreanu, Ionel and Pastorel Teodoreanu, Camil Petrescu, Zaharia Stancu, Ion Minulescu și mulți alții, aveau să petreeacă zile întregi la Casa Capșa.

După 1948, când comuniștii veneau la putere, Casa Capșa avea să resimtă noua orânduire, iar ulterior, încet, încet, lucrurile aveau să se schimbe pentru acest loc plin de istorie, majoritatea proletarilor refuzând să calce pragul cafenelei deoarece le amintea de burghezia decadentă și de capitalismul deșănțat.

Reclama

Același lucru avea să-l facă și Nicolae Ceaușescu, refuzând orice tentativă de a trece pragul Casei Capșa, deși soției acestuia, Elena Ceaușescu, îi plăceau camerele luxoase și parfumul interrbelic din Casa Capșa. Dar, deși sub atenta supraveghere a comuniștilor, și după anii 50, Casa Capșa a rămas un loc de pelerinaj pentru marile nume din literatura românească, localul fiind frecventat chiar și de unul din fii cuplului dictator, Nicușor Ceaușescu. Deși Casa Capșa este locul din România pe care Ceauşescu îl ura, istoria scrisă aici nu are cum să fie ștearsă, iar locul rezistă și astăzi, impunător pe Calea Victoriei, informează playtech.ro.

Continua sa citesti
Reclama
Timp liber5 ore in urma

Primarul Nicușor Dan anunță patru zile de „Străzi deschise”, în cartierul Rahova

Între 1-4 iunie, bucureștenii și turiștii se bucură de minivacanță cu două trasee pietonale, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Timp...

Transporto zi in urma

Premieră în București: Staţia de metrou Piaţa Iancului, prima accesibilizată cu benzi speciale şi panouri de semnalistică Braille

Staţia de metrou Piaţa Iancului este prima staţie accesibilizată în totalitate prin dotarea cu elemente din oţel inoxidabil aplicate pe...

Bucurestio zi in urma

Descinderi in Bucuresti la un nou fals medic: Umfla buze pe bani grei, desi n-are nicio diploma

La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus...

Sectorul 62 zile in urma

Util: Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete

Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Fabricii. ”La începutul lunii am dat...

Politica2 zile in urma

Răspunsul lui Nicușor Dan după ce Robert Negoiță a declarat că nu are ”mari aşteptări ca Primăria Generală să facă ceva”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a criticat marţi pe edilul general, Nicuşor Dan, pentru faptul că „blochează” proiecte ale primăriei...

Bani2 zile in urma

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunță că regulile pentru amplasarea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice s-au simplificat

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunță noile reguli simplificate pentru amplasarea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice în București. Noile modificări vin...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: