Aproape o suta de mii de bucuresteni afectati de inchiderea statiilor de metrou din Pipera si Aurel Vlaicu!

0
687
Metrorex a anunţat că va începe procesul de modernizare a sistemului de control-acces în cele 41 de staţii de metrou începând cu luna iunie, când fluxul de călători este scăzut. Staţiile de metrou cu un singur acces vor fi închise timp de o săptămână. Cei mai afectaţi de această măsură sunt angajaţii companiilor care au sediul în zona de nord. Staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera se vor închide, anunta economica.net.
Zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu) şi Barbu Văcărescu – Floreasca sunt cele mai importante locaţii de birouri din Bucureşti. Zilnic, zeci de mii de angajaţi folosesc metroul pentru a ajunge la muncă. Închiderea, pe rând, a staţiilor de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera din luna iunie, va afecta zeci de mii de angajaţi care folosesc metroul.
Numărul angajaţilor care lucrează în clădirile din zona Pipera Sud a fost la sfârşitul anului trecut de 45.597, cu 20% mai mult decât în 2015, arată un studiu al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.
Într-o altă zonă cu acces la metrou, Barbu Văcărescu – Floreasca, numărul angajaţilor a crescut anul trecut cu 325 faţă de 2015 şi a ajuns la 41.334. În total, aproape 87.000 de angajaţi lucrează în zonele cu acces la metrou. Bineînţeles, nu toţi angajaţii folosesc metroul însă putem spune că zeci de mii de angajaţi vor avea dificultăţi în a ajunge la muncă, timp de o săptămână. Asta dacă nu sunt în vacanţă.
Citeste mai mult pe economica.net