Acasă Turist Apogeul nesimtirii: Pericol de imbolnavire la Costinesti pentru ca turistii isi fac...

Apogeul nesimtirii: Pericol de imbolnavire la Costinesti pentru ca turistii isi fac nevoile direct pe plaja sau in apa marii!

222

Costinești – cea mai aglomerată stațiune de pe litoralul românesc – se umple de gunoaie. Are cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus din zona Constanței, arată stirileprotv.ro.

Analizele Direcției de Sănătate Publică au descoperit bacterii și microbi periculoși, în mare. Luna trecută, aproape că a fost atins nivelul maxim admis de E.Coli în apă. De vină sunt și turiștii care lasă pe plajă, grămezi de resturi, în timp ce unii folosesc nisipul pe post de toaletă. Toată mizeria ajunge apoi în mare.

Dimineața la 5 și 20 de minute, nisipul este curat și turiștii încep să ocupe șezlongurile. Cinci ore mai târziu, locul devine un furnicar. În mare și pe uscat se stă om lângă om. Nisipul se umple de pungi, pahare, cutii de suc și bere, PET-uri, pachete de țigări, hârtii și totul felul de resturi din care ciugulesc pescărușii. Printre ele, oamenii stau la plajă.

În locul care începe să semene cu o groapă de gunoi, unii nu mai respectă nici cele mai elementare reguli impuse de bunul simt.

Un bărbat sparge semințe și aruncă în nisip cojile. Își încurajează copilul să își facă nevoile pe plajă, deși la doar 30 de metri este o toaletă publică. La o terasă de lângă se bea și se dansează.

Între timp, alții se scaldă în mare – fără să țină cont că fecalele și gunoaiele de pe plajă ajung în apă.

Analizele efectuate de Direcția de Sănătate Publică au descoperit în mare bacteria Escherichia coli.

Seara, turiștii pleacă spre locurile în care sunt cazați. Se strâng șezlongurile și în urmă rămân gunoaiele.

Gunoaiele lăsate de turiști pe plajă se văd și din dronă, de la 30 de metri înălțime. Printre resturi, unii tineri își fac fotografii. Un turist din Polonia pleacă de la plajă cu un gust amar

“Ceea ce văd aici este teribil. Trebuie să faceți curat. Din această cauză nu ne vom mai întoarce aici. Ne e silă”, a spus el, citat de stirileprotv.ro.

<