Intra in contact cu noi

Bucuresti

Apel catre bucuresteni: E nevoie urgent de donatii la Romexpo, de la lenjerii de pat și perne, filtre de cafea, până la săpun și hârtie igienică

Publicat cu

pe

Autoritățile fac apel la populație pentru a face donații pentru centrul de refugiați care se organizează în acest zile la Romexpo.

Sunt necesare de la lenjerii de pat și perne, filtre de cafea, până la săpun și hârtie igienică, potrivit anunțului făcut de Cosmina Simiean, directoarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

Un centru pentru refugiații ucraineni cu 2.000 de paturi este organizat în pavilionul central al Romexpo.

Reclama

Bucuresti

Copii de bani gata din Bucuresti, care invata la licee de top, reținuți pentru trafic de droguri

Publicat cu

pe

Mai mulți copii de bani gata sunt implicați într-un dosar de trafic de droguri. Unii dintre ei au părinți cu funcții înalte în instituții importante ale statului, precum Ministerul de Externe și DNA. Polițiștii au descins, luni, la mai multe adrese, iar peste 20 de suspecți au ajuns în fața procurorilor DIICOT pentru a da declarații. 

Printre elevii care ar fi complici la vânzarea stupefiantelor în licee de top din Capitală s-ar afla fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, dar și al unui angajat al DNA, potrivit Realitatea Plus.

O parte dintre suspecți au ajuns deja la audieri.

Reclama

Poliția și DIICOT au anunțat luni destructurarea unei grupări care distribuia canabis, cocaină sau ketamină, dar și comprimate de Xanax în școli și licee din București.

Oamenii legii au făcut luni 23 de percheziţii într-un dosar vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Conform DIICOT și Poliției Române, membrii grupării au comercializat droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București, începând cu anul 2022.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Benzi de bagaje noi pe Aeroportul Otopeni: Scade timpul de asteptare la sosirea in tara cu 20%

Publicat cu

pe

Compania Națională Aeroporturi București a terminat lucrările de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri al Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

După o investiție de 3.2 milioane euro, s-a obținut o capacitate suplimentară de 20% și o reducere substanțială a timpului de așteptare la sosirea bagajelor.

Au fost înlocuite, în prima fază, 4 dintre cele 6 benzi de bagaje și echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri.

Reclama

Trei dintre aceste benzi erau în funcțiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003).

Lucrările de înlocuire s-au derulat etapizat și au început în urmă cu 6 luni. Primele benzi de bagaje înlocuite au fost benzile 3 (primul etaj) și 4 (parter), ulterior urmând fiind schimbate, pe rând, și celelalte două (1 și 2, ambele la etaj).

„Lucrările au fost programate în extra-sezon, astfel încât reducerea temporară a capacității de procesare să aibă impact minim asupra timpului de așteptare la recuperarea bagajelor. De asemenea, CNAB, împreună cu agenții de handling, a stabilit, înainte de începerea lucrărilor, măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimțit de pasageri să fie minimizat pe parcursul lucărilor.

Reclama

Odată cu finalizarea investiției, pasagerii Aerportului Internațional Henri Coandă București beneficiază de un sistem modern, silențios și cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea substanțială a timpului de așteptare”, informează CNAB.

Continua sa citesti

Bucuresti

Nicusor Dan: ”Vom plăti facturi mai mici la energia electrică consumată pentru iluminatul stradal. Am obţinut finanţare nerambursabilă”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă facturi mai mici la energia electrică consumată pentru iluminatul stradal, după ce Primăria Capitalei a obţinut finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu (AFM) în valoare de 25 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală.

”Vom plăti facturi mai mici la energia electrică consumată pentru iluminatul stradal. Am obţinut finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu (AFM) în valoare de 25 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală”, spune Nicuşor Dan, potrivit news.ro.

Primarul Capitalei arată că proiectul presupune eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public prin implementarea sistemului de telegestiune şi utilizarea aparatelor cu tehnologie LED pe următoarele 15 artere: Drumul Taberei, Braşov, Virtuţii, Crângaşi, Turda, Averescu, Mărăşti, Sibiu, Drumul Sării, 1 Mai, Camil Ressu, Theodor Pallady, Ion Mihalache, Calea Griviţei si Bd. Bucureştii Noi.

Reclama

”De asemenea, aşteptăm aprobarea AFM a unei cereri în valoare de 50 de milioane de lei pentru alte 34 de artere din Capitală. Prin investiţiile realizate cu aceste finanţări nerambursabile, vom înlocui 10% din iluminatul public din Bucureşti – aproape 13.000 de corpuri de iluminat, ceea ce presupune şi reducerea cheltuielilor cu iluminatul public cu peste 10 milioane lei. În plus, modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creşterea siguranţei cetăţenilor şi a traficului auto pe timpul nopţii”, menţionează Nicuşor Dan în postare.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti2 minute in urma

Copii de bani gata din Bucuresti, care invata la licee de top, reținuți pentru trafic de droguri

Mai mulți copii de bani gata sunt implicați într-un dosar de trafic de droguri. Unii dintre ei au părinți cu...

Timp liber9 ore in urma

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan: Cheiul Dâmboviței va fi transformat într-un traseu de promenadă

Cheiul Dâmboviței din Capitală va fi transformat într-un traseu de promenadă, după o investiție de 37 de milioane de lei,...

Sectorul 1o zi in urma

Clotilde Armand l-a invitat pe liderul PSD la o plimbare prin Sectorul 1. Răspuns: ”E multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Sectorul 1 este unul al gunoaielor şi că primarul Clotilde Armand este „perfect compatibilă...

Politica2 zile in urma

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, spune că e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan pentru un...

Monden2 zile in urma

După ce a omorât un om, Mario Iorgulescu râde în față Justitiei din România: ”Relaxare”, ”Viață minunată”, ”Toatebune”

Mario Iorgulescu (27 de ani), fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de...

Bucuresti3 zile in urma

Benzi de bagaje noi pe Aeroportul Otopeni: Scade timpul de asteptare la sosirea in tara cu 20%

Compania Națională Aeroporturi București a terminat lucrările de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: