Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că doreşte construirea de noi creşe şi grădiniţe, dar şi amenajarea, în acest scop, a parterului unor imobile pe care le are la dispoziţie PMB. „Creşele, grădiniţele şi şcolile din Capitală sunt în subordinea celor şase primari de sectoare, dar asta nu înseamnă că nu mă implic ca primar general”.
„Ieri am avut o întâlnire cu toţi primarii de sectoare şi i-am rugat să îmi trimită cât mai urgent posibil o situaţie a necesarului de locuri în creşe şi grădiniţe din fiecare sector, iar intenţia mea foarte explicită, clară, manifestată în faţa domniilor lor este aceea de a construi cât mai rapid creşe şi grădiniţe sau de a amenaja anumite spaţii pe care le are la dispoziţie PMB, chiar la parterul unor imobile, pentru a putea organiza creşe şi grădiniţe”, a spus primarul, după ce a participat la reuniunea colegiului prefectural al Capitalei pe tema noului an şcolar.
În condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere un proiect de modificare a legislaţiei, astfel încât în grădiniţe să fie organizate şi serii de după-amiază, edilul general a precizat că, în calitate de părinte, nu susţine o astfel de variantă. 
 
„Poate că este o soluţie bună, dar totuşi cred că un program normal pentru o creşă şi o grădiniţă este acela de dimineaţă până la prânz, pentru unii copii, care nu vor să rămână şi la somn, masa de prânz şi lecţiile de după ora 13,00. (…) Cred că ar fi puţin dificil ca pentru nişte copii de trei – patru – cinci ani să le faci un program după-amiaza. (…) Mai mult, părinţii lucrează de regulă de dimineaţa şi până seara şi nu au posibilitatea să angajeze bone şi atunci cred că e normal să asigurăm un program la grădiniţe aşa cum a fost dintotdeauna”, a explicat Gabriela Firea.
Transparenta face diferenta