Surse politice, citate de site-ul pesedist stiripesurse.ro, anunta ca ALDE va iesi saptamana viitoare de la guvernare, dupa care Tariceanu va demisiona de la sefia Senatului.
„Potrivit surselor politice, saptamana viitoare, structurile statutare de conducere ale ALDE se vor reuni pe rand, rezultatul cel mai probabil fiind o decizie de rupere a coalitiei cu PSD si o iesire de la guvernare. Decizia referitoare la aliante apartine, conform statutului, Delegatiei Permanente Nationale.
Dupa eventuala iesire de la guvernare, Calin Popescu Tariceanu ar urma sa-si dea demisia din functia de presedinte al Senatului, mai precizeaza sursele politice”, scrie stiripesurse.ro.
Terenul pentru iesirea de la guvernare a ALDE este pregatit inca de acum de noii aliati ai lui Tariceanu, Pro Romania.
Victor Ponta sustine ca Viorica Dancila i-a spus, in cadrul unei intalniri recente intre patru ochi, ca este gata sa dea afara ALDE de la guvernare si sa ii accepte in loc pe cei de la Pro Romania. „A spus ca imi da ce ministere doresc pentru ProRomania”, afirma Ponta.
„Baronii, incompetentii si analfabetii care au confiscat conducerea PSD (Dragnii, Dancilii, Stanestii & Co) nu pot sa inteleaga asteptarile adevarate ale votantilor de stanga, ale ‘poporului pesedist’ / ei cred ca totul este de vanzare si totul se reduce la targuieli pe functii si avantaje pentru ei si gasca lor!

<
Ca s in cazul UDMR Doamna Dancila mi-a cerut si mie ‘sprijinul pentru ramanerea la guvernare’; mi-a spus ca ii da afara pe ALDE si sa ii iau eu parlamentarii – si ca imi da ce ministere doresc pentru ProRomania/ a insistat sa ma vada si sa ma convinga desi am fost foarte clar ca nu cred si nu ma intereseaza ofertele ei!”, a scris Ponta pe Facebook.

Dancila a negat aceste afirmatii, sustinand ca Ponta este „mincinos si dublicitar”.
„Stilul acesta mincinos si duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit sa colaboram, pana la urma. Neseriozitatea sa, dorinta permanenta de a iesi in fata prin orice mijloace, inclusiv prin neadevaruri nu fac casa buna cu PSD. Este un om incapabil sa construiasca si stie doar sa distruga. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agenda ascunsa, croita nu pe interesele tarii, ci pe interese personale.
Eu nu fac astfel de trocuri politice ‘intri tu si il dam pe celalalt afara’. Nu asta inseamna politica pentru mine. Daca domnia sa a facut astfel de tranzactii tot timpul (inclusiv cu Traian Basescu), fara consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop sa-si asigure scaunul, eu prefer deciziile luate in forurile partidului. Colegii mei si-au exprimat ferm in CEX opinia fata de o alianta cu Pro Romania, si ei il cunosc foarte bine pe Victor Ponta”, a scris Dancila pe Facebook.
Cel mai probabil, dupa iesirea de la guvernare, ALDE impreuna cu Pro Romania vor initia o motiune de cenzura pentru eliminarea lui Dancila din fruntea guvernului. Fara Dancila ca premier, PSD nu va mai fi obligat sa o sustina pentru Presedintia Romaniei, astfel incat s-ar putea reorienta chiar catre Tariceanu.

Transparenta face diferenta