Acasă Cultura ”Aici nu suntem in Italia!”. Politia a oprit un moment muzical deosebit...

”Aici nu suntem in Italia!”. Politia a oprit un moment muzical deosebit pe o strada din Bucuresti

150


Asociaţia ARCEN a iniţiat un moment muzical, marţi seară, de la fereastra sediului din cartierul Armenesc, eveniment pe care trecătorii l-au aprobat, nu însă şi Poliţia Română, anunță news.ro.

UPDATE. „În data de 04.05.2020, prin apel 112, Secția 8 Poliție a fost sesizată de către o persoană, că la o fereastră se află o boxă și se difuzează muzică la un volum care deranjează liniștea locuitorilor din zonă.

La fața locului s-a deplasat un echipaj mixt, format din polițist și jandarm. A fost identificată locația de unde se difuza muzica, sediul unei asociații. După ce și-au declinat calitatea, polițistul a solicitat ca boxa sa fie retrasă de la fereastră, iar sonorul sa fie adaptat orei.

Nu au fost aplicate sancțiuni, dar s-au făcut recomandări cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială”, anun'[ Poli’ia Capitalei.

ARCEN a oferit trecătorilor marţi seară, timp de 20 de minute, două Nocturne de Chopin şi Simfonia a II-a de Brahms. Oamenii s-au aşezat pe trotuare, la distanţă, au ascultat de la ferestre sau plimbând câinii.

Edmond Niculuşcă, preşedintele ARCEN, şi Alberto Groşescu, director executiv, au făcut un apel pentru recâştigarea spaţiului public. „Avem nevoie de mai mult spaţiu public în interiorul oraşelor. Credem că e important ca oamenii să fie mai aproape de oraş. Avem nevoie şi de ajutorul vostru. Redirecţionaţi 3,5% din impozitul pe venit către ARCEN!”.

După un sfert de oră, reprezentanţii Poliţiei, motivând adunarea a mai mult de 3 persoane pe stradă şi a faptului că cineva a făcut o sesizare din cauza zgomotului prea mare, au cerut oprirea muzicii. „Nu suntem în Italia! Daţi mai încet! E deranjată ordinea şi liniştea publică!”, au spus ei.

„Distrugeţi singurul lucru pozitiv care se întâmplă în oraş, în anumite ore. Nu am adunat noi oamenii, nu am făcut un eveniment. S-au strâns acum pentru că sunteţi dumneavoastră aici”, a fost replica celor de la ARCEN.

„Momentul muzical din strada Armenească a fost oprit subit de Poliţia Română. Trebuie să ne recâştigăm spaţiul public! Oraşul e al oamenilor”, au scris cei de la ARCEN pe pagina de Facebook.

„Muzica ne poate ajuta să recucerim spaţiul public. Suntem împreună prin muzică, păstrând distanţa socială. Împreună unii cu alţii la ferestre şi în balcoane sau în plimbarea din jurul casei. Pentru cei care şi-ar dori mult să fie aici, dar care nu au cum ajunge din cauza restricţiilor atât de necesare în contextul ăsta, aici, pe pagina ARCEN, vom transmite o parte din audiţia din această seară”, au anunţat membrii asociaţiei.

Momentul muzical în cartier va continua miercuri, de la ora 20.30, au anunţat organizatorii.

https://www.facebook.com/watch/?v=280952089602994
<