Acasă Stirile Zilei Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ai! PANDELE cheama DNA-ul!

Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ai! PANDELE cheama DNA-ul!

535

Nebunie la meciul dintre Viitorul şi FC Voluntari. În minutul 75, Istvan Kovacs a dat penalty pentru gazde după ce Chiţu a fost ţinut de tricou în careu. Imediat, jucătorii lui FC Voluntari au cerut să-i ceară explicaţii arbitrului.
Istvan Kovacs n-a fost de acord cu gestul acestora şi le-a acordat cartonaşe galbene lui Balauru, Marinescu, Acsinte şi Maftei. Ultimul mai avea un avertisment şi a fost astfel eliminat. Florentin Pandele, primarul din Voluntari şi susţinătorul echipei de fotbal, susţine că a vrut să retragă echipa de pe teren:
”În seara asta m-am uitat la meci, aşa, cât mă pricep eu la fotbal. Am observat că arbitrul, nici măcar nu i-am reţinut numele, nu a fost neutru la acest meci. I-am cerut managerului să scoată echipa de pe teren. N-a vrut. Nu ştiu ce consecinţe ar fi fost. Puteam să pierdem şi cu 10-0. Vă daţi seama ce ar fi însemnat, am fi tras un semnal de alarmă. În primul rând, nu a fost 11 metri. În al doilea rând, nu a fost corectă atitudinea faţă de jucătorii care au văzut cartonaşe galbene. Voi cere oficialilor echipei să retragem clubul din Liga I! Trebuie să vedem in ce conditii putem să facem asta, avem contracte şi obligaţii financiare. Vom analiza toate variantele legale. Era normal ca cei din conducerea lui FC Voluntari să retragă echipa de pe teren. DNA-ul caută orice altceva, numai in zona asta nu intră, a arbitrajului”, a declarat Florentin Pandele la DigiSport.
La rândul său, Vasile Maftei a povestit ce s-a întâmplat pe teren, în acele momente. Fundaşul lui FC Voluntari spune că a fost eliminat pe nedrept, iar Kovacs a avut un limbaj neadecvat: ”Am vorbit cu arbitrul şi l-am întrebat de ce a dat penalty şi a spus că nu ştie. Mi-a spus ”marş de aici!” Nu este normal aşa ceva. Am primit al doilea galben pentru că i-am cerut explicaţii pentru penalty, deoarece n-am văzut foarte bine faza. Mi-a spus ”marş de aici!” Nu este normal, Istvan Kovacs este un arbitru de talie europeană”, a declarat Vasile Maftei la DigiSport.

<