Intra in contact cu noi

Sectorul 3

Adio PSD: Negoita aunta ca va candida la Primaria Sectorului 3 ca independent!

Publicat cu

pe

Edilul Robert Negoiţă a declarat miercuri că este o probabilitate „foarte mare” să candideze ca independent la Primăria sectorului 3, relatează agerpres.
Întrebat la Digi 24 dacă va candida la Primărie şi dacă o va face ca independent, el a răspuns: „Cred că da, la Primăria sector 3. (…) Probabilitatea foarte mare e să candidez ca independent”.
În ceea ce priveşte faptul că unii ar putea spune că e foarte comod ca în postura de independent să se distanţeze de PSD, care are în prezent probleme, Negoiţă a spus că de multe ori a plecat de la partid cu „lehamite”.
„Este comod psihic pentru mine. Nu aveţi nicio idee de câte ori am plecat de la şedinţele de partid cu un sentiment de lehamite, ca să nu spun scârbă de ce se întâmplă acolo, cerându-mi scuze în acelaşi timp pentru milioanele de oameni care au crezut în acest partid ca şi mine şi care au votat pentru acest partid cu speranţă. (…) Dacă nu respectă un minim necesar, adică eu ce am scris în scrisoare e un minim, dacă nu se asumă punct cu punct aceste obiective, aceste valori, aceste principii, îi dau şanse zero (preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu – n.r.) şi o spun cu foarte mult regret”, a afirmat Negoiţă.
În opinia sa, PSD este „condamnat la dispariţie” dacă nu scapă de „paraziţii” din interiorul său, mulţi dintre ei aflaţi la cel mai înalt nivel.
Negoiţă a menţionat că PSD e partidul în care s-a format în politică şi că a avut multe de învăţat, din nefericire multe din categoria „cum nu ar trebui să fie şi ce nu ar trebui să facă”, dar şi aspecte pozitive.
„Am fost invitat (în PSD – n.r.), mulţumesc pentru invitaţie, suntem hotărâţi să promovăm normalitatea? S-au făcut speculaţii că preiau chestiunea asta, mesajul de la prezidenţiale. Să ştiţi că nu este tocmai adevărat. Chiar i-am spus şi domnului preşedinte că pe mine m-a atins foarte mult cu acest mesaj, eu vorbesc de normalitate şi de normalizarea societăţii şi a ţării cu mult înainte de campania prezidenţială. E un obiectiv în care chiar cred”, a subliniat Negoiţă.
El a spus că au existat câţiva oameni cu tărie de caracter în PSD. „Când am semnat acea scrisoare prin care am cerut ca Liviu Dragnea să plece, Marcel Ciolacu a semnat în primii zece şi nu doar că a semnat, dar nu a făcut ca domnul Fifor, după ce a semnat şi să vadă că lucrurile ies altfel decât s-ar fi aşteptat, să spună că nu a semnat dumnealui. (…) Am fost totuşi o mână de oameni care am avut tăria de caracter să arătăm că suntem decişi într-o anumită direcţie. Ce s-a întâmplat şi se întâmplă în continuare în partid e o chestiune care mă face să nu fiu foarte optimist”, a declarat Negoiţă.
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat miercuri, într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD, că este dispus să revină în formaţiune, cu condiţia ca partidul să fie determinat să-şi asume nişte „acţiuni, principii şi valori fără de care PSD nu are viitor” şi să-şi ceară scuze public pentru modul în care a condus România în ultimii ani.

Sectorul 3

Robert Negoita: Primaria Capitalei blochează proiectele Primăriei Sectorului 3 de fluidizare a traficului

Publicat cu

pe

Municipalitatea blochează proiectele Primăriei Sectorului 3 de fluidizare a traficului, a declarat, miercuri, edilul Robert Negoiţă.

„Aici, la Dristor, este cea mai aglomerată intersecţie din Sectorul 3. Avem aici în plan un proiect de trei ani de zile să facem un pasaj. Primăria Generală nu ne lasă. În continuare Primăria Generală ne blochează în aceste proiecte de fluidizare a traficului şi de îmbunătăţire a calităţii aerului. (…) Este un pasaj absolut necesar pentru calitatea aerului şi pentru fluidizarea traficului. Fac un apel încă o dată către primarul general şi Primăria Generală să nu ne mai blocheze în aceste proiecte absolut necesare, absolut utile pentru Bucureşti. Ne este afectată viaţa tuturor. Sute de mii de familii suferă din cauza faptului că nu avem aceste pasaje executate”, a spus Robert Negoiţă, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Primăriei Sectorului 3 pe tema pasajelor rutiere pe care autoritatea locală intenţionează să le construiască.

Întrebat de jurnalişti legat de faptul că edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a motivat că autoritatea locală nu are PUZ pentru pasajul din zona Dristor, Robert Negoiţă a subliniat că nu este necesar un aviz din partea Municipalităţii, pentru că acesta se regăseşte în Planul Urbanistic General emis de Primăria Municipiului Bucureşti.

„Dânşii au prevăzut aici un pasaj subteran. Nu ai nevoie de Plan Urbanistic Zonal atâta vreme cât el este prevăzut în Planul Urbanistic General. El este reglementat urbanistic fix de către dânşii şi nouă nu ne trebuie aviz de la dânşii. Ne trebuie atât – să pună pe ordinea de zi trecerea în administrarea noastră a acestui bulevard sau măcar a acestui segment de bulevard”, a adăugat Robert Negoiţă.

Reclama

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au amintit că autoritatea locală a demarat construcţia a două pasaje rutiere supraterane în zona ieşirii din Sectorul 3, adiacentă bulevardului Theodor Pallady. De asemenea, a făcut demersuri pentru construirea altor două pasaje subterane care ar fluidiza traficul în cele mai aglomerate zone ale Sectorului 3: intersecţia bulevardului Camil Ressu cu şoseaua Mihai Bravu şi intersecţia Căii Vitan cu şoseaua Mihai Bravu.

Continua sa citesti

Sectorul 3

Bucurestenii din Sectorul 3 obligati sa-si ia coduri QR de la primarie, daca vor sa-si mai parcheze masinile

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 3 a anunţat, luni, că începe distribuirea codurilor QR posesorilor de locuri de parcare de reşedinţă, informează Agerpres.

„În Sectorul 3, pentru locurile de parcare vom avea coduri QR. Fiecare deţinător de loc de parcare va primi un cod sub forma unui abţibild care va fi lipit pe parbrizul maşinii. Acestea vor fi de două feluri: pentru loc de parcare nominal (de culoare neagră) şi pentru loc de parcare nenominal (de culoare roşie), dar care au voie să parcheze în zonă. Astfel, oricine doreşte poate să scaneze şi să verifice ce maşini trebuie să parcheze pe acel loc. Dacă nu corespunde numărul maşinii şi locul de parcare puteţi suna la Dispeceratul DGPL, iar poliţiştii locali vor proceda conform regulamentului de parcare din Sectorul 3, în vigoare”, a declarat primarul Robert Negoiţă, citat într-un comunicat al Primăriei Sectorului 3 transmis Agerpres.

Distribuirea codurilor QR va începe de marţi.

„În ultimele zile ale lunii noiembrie au fost înştiinţate prin SMS persoanele care sunt aşteptate să îşi ridice codurile QR în perioada următoare, urmând ca acestea să fie lipite pe parbrizul maşinii pe interior. Primăria Sectorului 3 va continua să trimită SMS-uri persoanelor care sunt programate în perioada următoare în vederea obţinerii codurilor QR”, precizează sursa citată.

Reclama

Administraţia locală reaminteşte celor care au autorizaţii de parcare de reşedinţă emise înainte de anul 2021 că trebuie să facă online reactualizarea datelor până la data de 31 decembrie.

Continua sa citesti

Sectorul 3

In sectorul 3 un procent de 30% dintre locurile de parcare vor fi ”la liber”

Publicat cu

pe

Un procent de 30% dintre locurile de parcare din Sectorul 3 vor fi nenominale, au transmis, joi, reprezentanţii autorităţii locale.

Măsura este prevăzută de Regulamentul privind gestionarea locurilor din parcările de reşedinţă de pe raza Sectorului 3, iar în zilele următoare aceste locuri vor putea fi identificate pe harta electronică din sistemul informatic de gestionare al parcărilor GIS, a precizat Primăria Sectorului 3, joi, pe Facebook.

Pe site-ul Primăriei Sectorului 3 va fi publicat un anunţ care va conţine numărul locurilor de parcare libere, codurile de parcare şi arterele/străzile principale ce limitează perimetrul pe o rază de aproximativ 500 de metri, fiind grupate pe zone care vor fi delimitate de artere/străzi principale, potrivit Agerpres.

Pentru atribuirea acestor locuri nenominale pot depune solicitări toate persoanele fizice şi juridice care au domiciliul/reşedinţa/sediul social sau punctul de lucru în perimetrul din anunţul de atribuire sau cel mult în limita a 100 de metri faţă de acesta, solicitanţii încadrându-se astfel pentru oricare dintre locurile disponibile, fără nominalizarea unui anumit loc de parcare.

Reclama

Cererile se vor depune doar în sistemul informatic de gestionare al parcărilor GIS de pe site-ul Primăriei Sectorului 3, www.primarie3.ro, la secţiunea Parcări, fiind însoţite de documentele prevăzute în regulamentul în vigoare.

După finalizarea perioadei de depunere a solicitărilor locurile vor fi atribuite direct în cazul în care numărul total de solicitări este mai mic sau egal cu numărul total de locuri de parcare libere sau prin licitaţie publică cu strigare, în cazul în care numărul total de cereri este mai mare. Situaţia centralizatoare va fi afişată pe site-ul Primăriei Sectorului 3, după finalizarea perioadei de depunere a solicitărilor, şi va conţine: numărul de locuri disponibile, la data afişării, numărul de cereri depuse, admise şi respinse şi modalitatea de atribuire.

Persoanele care vor obţine după finalizarea procedurii de atribuire autorizaţii pentru aceste locuri vor putea parca doar pe locurile marcate la sol şi evidenţiate în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 cu culoarea neagră, ocuparea locurilor făcându-se pe criteriul „primul venit, primul servit”.

Reclama

Toate persoanele care au solicitări depuse în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 pentru oricare dintre locurile care vor fi evidenţiate în negru vor primi în zilele următoare pe adresele de e-mail furnizate o înştiinţare privind păstrarea cererii sau respingerea acesteia.

În situaţia în care cetăţenii doresc ca solicitarea lor să fie analizată în cadrul procedurii de atribuire de locuri de parcare nenominale sunt rugaţi să comunice autorităţii locale prin confirmarea e-mail-ului primit. În cazul netransmiterii unui răspuns, cererea va fi respinsă.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Politica14 minute in urma

Premierul Ciucă: În funcție de realizări, vom decide dacă îl mai sprijinim sau nu pe Nicușor Dan în Consiliul General al Primăriei București

Organizaţia Bucureşti a PNL va trebui să gândească, până la sfârşitul lunii ianuarie, un plan în zece puncte cu termene...

Bucuresti7 ore in urma

Șahul românesc se dezvoltă: “În sport, ca și în business, pentru a performa pe termen lung ai nevoie de o bază solidă”

La un an de la preluarea mandatului de președinte al FR Șah, Vlad Ardeleanu anunță primul parteneriat extern cu Federația...

Bucuresti7 ore in urma

Un bucurestean si-a dat foc in Piata Universitatii

Un bucureștean s-a autoincendiat, vineri, în Piața Universității. Bărbatul a a fost preluat și transportat la o unitate medicală, pentru...

Transport11 ore in urma

Veste bună pentru bucureșteni: Primele 15 tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, în week-end

Primele 15 tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, începând de sâmbătă, 10 decembrie, fiecare tramvai având câte un controlor...

Bucurestio zi in urma

Primarul Nicusor Dan: „Dorim să realizăm o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi aflate în subteranul oraşului”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PMB va realiza o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi...

Sectorul 32 zile in urma

Robert Negoita: Primaria Capitalei blochează proiectele Primăriei Sectorului 3 de fluidizare a traficului

Municipalitatea blochează proiectele Primăriei Sectorului 3 de fluidizare a traficului, a declarat, miercuri, edilul Robert Negoiţă. „Aici, la Dristor, este...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: