Acasă Bucuresti Acuzatii EXTREM de grave la adresa Institutului Fundeni: Fiul meu avea 1%...

Acuzatii EXTREM de grave la adresa Institutului Fundeni: Fiul meu avea 1% sanse sa traiasca, a luat o bacterie pe care a dus-o in Franta!

908

O mama sustine ca baiatul ei, in varsta de 10 ani, ar fi luat din Institutul Clinic Fundeni o bacterie periculoasa, pe care a dus-o intr-o clinica din Franta.
Medicii de la Fundeni nu i-ar fi informat pe francezi, iar riscul ca bacteria sa se raspandeasca a fost extrem de mare. Parintii spun ca au hotarat sa-si duca baiatul in strainatate, pentru ca in Romania a primit unu la suta sanse de supravietuire, informeaza stirileprotv.ro.

Valeria Vraciu, mama copilului: „Dupa doua luni de zile de coma, mi-au dat unu la suta sanse. M-am hotarat sa plec cu copilul in Franta, am plecat cu el intubat”

Mama sustine ca la inceputul anului si-a internat copilul la Institutul Clinic Fundeni, dupa ce a primit cel mai crunt diagnostic: leucemie acuta. Au urmat saptamani de citostatice, insa starea lui s-a inrautatit. Asa ca parintii au decis sa-l transporte, pe propria cheltuiala, in Franta, cu un avion medical privat. La clinica din strainatate insa, oamenii au mai aflat ceva.

„Problema este ca Luca a venit cu un soc septic in Franta, am si dovezi. Deci, a venit cu bacterii luate din spitalele romanesti, netransmitandu-le la francezi un document oficial ca Luca este plin de bacterii”, sustine mama copilului.

Din actul medical, eliberat de reprezentantii clinicii din Franta, reiese ca: „Lucas a fost infectat cu „Acinetobacter baumannii”, rezistenta la antibiotic, bacterie deja regasita in prelevarile bronhice, facute in Romania, in data de 11.04.2016, dar de care noi nu am fost informati inaintea transferului sau. Certificat eliberat la cererea parintilor si inmanat personal pentru a-i ajuta la o eventuala ancheta.”
Specialistii spun ca „Acinetobacter” este o bacterie multirezistenta la antibiotice. Reprezentantii Institutului Fundeni recunosc existenta ei in spital si, cel mai propabil, sustine medicul curant, baiatul a luat-o din sectia ATI, nu de la pediatrie. Cat timp a fost tratat la copii, pacientul nu ar fi prezentant infectia.

„Este un calvar prin ceea ce trec. Acum imi duc copilul la un centru de recuperare. Pana acum, am cheltuit foarte multi bani. Numai eu stiu cat sufar” a marturisit mama.

In Franta, copilul a ajuns in coma. Supus unui tratament riguros, si-a revenit iar acum face progrese, spune mama lui. Nu este insa singura problema cu care lupta. Encefalita herpetica – un virus despre care mama sustine ca fiul ei l-ar fi luat tot din spital, ii creaza mari probleme.

„In acelasi timp cu copilul meu au musamalizat un alt caz domnii de la Fundeni – o fetita internata la spital cu encefalita herpetica, in acelasi timp cu copilul meu” a relatat Valeria Vraciu.

Reprezentantii spitalului au respins acuzatia si spun ca nu s-a inregistrat nici un caz de encefalita la ei in spital, cand Luca era acolo. De asemenea, precizeaza ca baiatul a fost izolat si a intrat in contact cu persoane care nu erau bolnave.
„Eu o sa merg mai departe. O sa-mi iau un avocat, pentru ca nu este normal ce i s-a intamplat copilului meu si celorltati copii. De atatea luni sunt in spital”, sustine femeia.
 

<