Fostul director al Spitalului ”Malaxa” Florin Secureanu are termen luni dimineaţa, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care este judecat pentru delapidare şi luare de mită. Potrivit portalului instanţelor, obiectul termenului de azi este „înlocuire măsură preventivă”.
Potrivit jurnalistei Ionela Arcanu, de la Realitatea TV, Florin Secureanu vrea sa fie reangajat la „Malaxa” ca medic chirurg. „Avocatii acestuia au explicat in instanta ca este nevoie de un doctor ca Secureanu, in contextul in care sistemul sanitar e in mare criza de medici. In prezent, Florin Secureanu lucreaza la un spital privat, insa e nemultumit ca nu profeseaza in specializarea sa. Potrivit unor surse, ar fi fost angajat pe post de kinetoterapeut”, afirmă jurnalista.

<
Secureanu a fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare – 5 fapte, dintre care una cu consecințe deosebit de grave – și luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, Florin Secureanu a deținut funcția de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București, în perioada 1 aprilie 2007 — 29 noiembrie 2016. După numirea în funcția de manager (anul 2009) până la data demiterii acestuia din funcție (29 noiembrie 2016), Florin Secureanu a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei.

Transparenta face diferenta