Gabriela Firea (PSD) a postat joi pe Facebook fotografii de la o intalnire pe care a avut-o cu viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu (PNL). Este semnalul ca Popescu va candida pentru PSD la Primaria Sector 2, dupa ce USR a reusit sa impiedice candidatura acestuia din partea „Aliantei pentru Bucuresti”.

<

„In timp ce liderii unor partide au pierdut saptamani intregi in negocieri privind sinecuri, avantaje, locuri pe liste si posturi in administratie, eu am continuat sa-mi dedic timpul lucrurilor care conteaza cu adevarat pentru oameni, care le fac viata mai buna sau mai usoara.

M-am intalnit azi cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, cu care am avut o discutie aplicata despre o serie de proiecte benefice pentru bucuresteni”, a anuntat Firea.

La scurt timp dupa acest mesaj, surse din PSD au anuntat ca partidul a renuntat sa il mai sustina pe Neculai Ontanu pentru Primaria Sectorului 2, urmand sa il preia pe Dan Cristian Popescu.

Dan Cristian Popescu, membru al PNL, a incercat sa obtina sustinerea „Aliantei pentru Bucuresti” la Primaria Sector 2 insa USR s-a impotrivit, acuzandu-l pe acesta de blat cu PSD.

Popescu a anuntat miercuri ca va candida la Primaria Sectorului 2, urmand sa negocieze cu partidele care sunt dispuse sa ii ofere sustinere sau sa se inscrie independent in cursa electorala.

„Proiectul meu politic este legat de Sectorul 2, de cetatenii din Sectorul 2 si de proiectele pe care le-am inceput aici si pe care vreau sa le continuu. Mi-as fi dorit sa fiu astazi sustinut de partidul pentru care am depus efort politic, pentru care am candidat si in 2016, dar care astazi a ales sa nu aiba un candidat pentru Sectorul 2. A fost o negociere politica pe care, personal, nu am inteles-o, dar nu am cum sa nu tin cont de ea. In aceasta situatie, sunt obligat ca candidez pentru Primaria Sectorului 2, pentru ca daca nu as candida, fostul primar Neculai Ontanu ar deveni din nou primarul Sectorului 2”, a explicat el, in cadrul unei conferinte de presa.

In opinia sa, Neculai Ontanu a facut „foarte multe lucruri reprobabile” in calitate de primar, sute de hectare de teren fiind retrocedate in conditii „ciudate, suspecte sau chiar ilegale”.

„Daca nu as face acest lucru, pentru care sunt dispus sa negociez cu oricine doreste sa ma sustina, domnul Ontanu ar ajunge primar si acest lucru ar face sa duca Sectorul 2 cu 20 de ani in urma, in anul 2000, atunci cand dansul a devenit primar. Sacrificiul pe care sunt dispus sa il fac, sa candidez chiar si independent – daca nu voi gasi sustinere pentru proiectele mele – este legat de continuarea acestor proiecte. Este miza mea politica si aceasta ma obliga sa candidez, chiar si independent. Daca sunt partide care vor sa ma sustina, voi intra in discutii cu acestea in zilele urmatoare”, a afirmat Popescu.

El s-a declarat convins ca, alaturi de Ontanu, reprezinta singurul candidat cu sanse de reusita in alegeri.

„In Sectorul 2, orice vot care nu merge catre mine este un vot catre domnul Ontanu. Suntem, practic, singurele persoane care pot castiga aceasta primarie, singurele persoane care au notorietatea necesara. Fiecare, in schimb, cu modul lui de a vedea lucrurile. Eu am inceput proiecte legate de scoli, de digitalizare, legate de parcuri mai frumoase, legate de educatie, legate de un parc in aceasta zona, de dimensiunea Herastraului. Am proiecte legate de termoficare. Proiectele mele vizeaza imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor Sectorului 2 si dezvoltarea durabila a acestui sector. Este tot ceea ce conteaza in acest moment”, a sustinut Dan Cristian Popescu.