Intra in contact cu noi

Transport

Ziua si accidentul in Pasajul Unirii: Inca un camion a ramas blocat!

Publicat cu

pe

Ziua și incidentul, în Pasajul Unirii din București. Dacă ieri a început să plouă prin tavan, la doar 4 luni de la renovare, astăzi încă un vehicul s-a înfipt în plafon, deși ambele intrări în pasaj sunt păzite Non-Stop de poliție după accidentul de autocar în care a murit un om.

După tragicul accident de autocar în care un turist grec și-a pierdut viața, intrările în Pasajul Unirii sunt păzite Poliția Locală Sector 4. Câte un echipaj stă în dreptul fiecărei intrări cu girofarul autospecialei pornit, măsoară din ochi vehiculele aflate în trafic și le opresc pe cele care li se pare că sunt prea înalte. Astfel, pe 29 decembrie, a fost evitat un incident cu un TIR turcesc.

Joi, 12 ianuarie, însă, pe ploaie, cu geamurile mașinii de poliție probabil aburite, agenții nu s-au prins la timp că un camion înalt ar putea avea probleme în pasaj și n-au reșit să-l oprească.

Reclama

Vehiculul a trecut de limitatoarele de înălțime, a intrat în pasaj, a rulat câteva zeci de metri și s-a înfipt în tavan pe la mijloc.

„Pasajul Unirii, sensul dinspre Bd. Marăsesti catre Piața Universității, o autoutilitară a rămas blocată în interiorul pasajului. La fața locului au fost direcționați polițiști rutieri, pentru asigurarea măsurilor de fluență. În acest moment, traficul rutier este restricționat pe banda I de circulație”, a anunțat Brigada Rutieră a Capitalei.

Citește și: Viitoarele autobuze electrice din Capitală mai înalte ca cele Diesel. Pot trece prin Pasajul Unirii?

Reclama

Pasajul Unirii are, conform autorităților, 3,5 metri înălțime. A fost redeschis după renovare la începutul lunii septembrie.

Doar în primele trei săptămâni de la „inaugurare”, de exemplu, patru vehicule au avut probleme cu înălțimea, lovind limitatorul de înălțime de la intrare sau înfigându-se direct în tavan: două autocare, un TIR și o autoutilitară.

Iar pe 23 decembrie 2022, chiar înainte de Crăciun, un autocar cu turiști greci a fost „decapotat” de limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii dinspre Bd Mărășești, un bărbat pierzându-și viața.

Reclama

După noul incident din Pasajul Unirii, bineînțeles devenit viral pe rețelele de socializare, comentariile internauților au început să curgă:

– „Sa il unga cu grasime inainte de intrare ”

– „Cacatu asta de pasaj refacut care efectiv te orbeste noaptea la intrarea in el nu are aceasi inaltime peste tot.”

Reclama

– „Sa dezumfle rotile domne’… Cine a mai pomenit sa intre cu rotile umflate sub pasaj  ”

– „Și asta tot asa? nu-și cunoaște înălțimea?  Ah stai, a intrat și apoi i s-a dilatat camionul.”

– „Echipajul de locala ,pus la întrările in pasaj ,facea nani ???? Evident ,niște inutili”.

Reclama

Transport

Atentie: Gropi uriase pe autostrada Bucuresti-Pitesti! Un sofer a pierdut 2 roti

Publicat cu

pe

Dacă nu e zăpadă, atunci gropile de pe șosele fac probleme.

Un șofer care circula pe autostrada București – Pitești și-a continuat drumul spre casă cu platforma, după ce gropile i-au distrus două roți.  

Li s-a întâmplat și altora, care au fost nevoiți să oprească pe banda de urgență în aceeași zonă.

Bărbatul spune că cei mai mulți șoferi, inclusiv el, circulau cu 70-80 de kilometri pe oră, din cauza vremii nefavorabile. Prin urmare, nu viteza ar fi responsabilă pentru incident.

Reclama

Gropile, des întâlnite mai ales pe prima bandă, unde circulă mașinile grele, s-ar fi adâncit în ultimele zile din cauza înghețului.

Continua sa citesti

Transport

Viceprimarul Bucurestiului despre noile tramvaie: ”Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”

Publicat cu

pe

Următoarele tramvaie Imperio vor circula din primăvară pe liniile 25 și 32, a anunțat vineri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Tot vineri urmează să ajungă în București al 20-lea tramvai Imperio, la Depoul Militari, care va fi introdus alături de primele 19 tramvaie pe linia 41.

„Tramvaiul va fi asamblat până săptămâna viitoare și va intra cât mai curând în circulație, pe linia 41. Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”, a explicat Bujduveanu.

Linia de metrou ușor 41 este primul traseu rapid, complet utilat cu tramvaie noi și face legătura între Nordul și Vestul Bucureștiului

Următoarele tramvaie Imperio vor circula, din primăvară, pe următoarele trasee:
– Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur.
– Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Celelalte linii pe care vor circula tramvaie Imperio sunt: 1, 10, 21, 40, 55. Pe aceste linii, tramvaiele vor fi introduse doar după modernizarea căii de rulare, a menționat Bujduveanu.

El a mai spus că în acest an încep lucrările de modernizare a peste 50 km de șină de tramvai. Este o investiție de peste 1,9 miliarde de lei, care are termen de finalizare 18 luni.

Graficul de livrare al tramvaielor Imperior este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică, a amintit viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Transport

O gravida in 8 luni a pierdut sarcina, dupa ce a fost lovita pe trecere. Șoferul a fost prins pe Aeroportul Cluj, incercand sa fuga

Publicat cu

pe

O femeie gravidă în opt luni a fost izbită în plin cu mașina de un migrant! Bărbatul a părăsit locul accidentului, ba chiar a încercat să fugă și din țară.

„La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 18:39, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe str. Gura Caliței din sectorul 3. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că o persoană de sex feminin a fost surprinsă și accidentată de un autoturism al cărui conducător nu a rămas la locul producerii accidentului, părăsind locul faptei.

În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea pietonului, o femeie însărcinată, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație”, a transmis Poliția.

Ulterior, bărbatul a fost dat în urmărire și a fost prins.

„În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, conducătorul autovehiculului a fost identificat în persoana unui bărbat, cetățean străin. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei, iar în cursul acestei dimineți, bărbatul a fost depistat în punctul de frontieră din aeroportul municipiului Cluj-Napoca, încercând să părăsească țara.

Persoana în cauză va fi preluată de polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere care vor proceda la conducerea acesteia la sediul unității de poliție, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale”.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: