Operatorul aerian Wizz Air reia zborurile pe ruta Bucureşti-Budapesta din 21 septembrie. Este pentru a treia oară când compania încearcă să lege Bucureştiul de capitala Ungariei. 
Primele zboruri din Bucureşti spre Budapesta au fost operate de companie în 2007-2008. Ulterior, Wizz Air a renuţat la această rută, pentru ca, în 2012, zborurile să fie reluate, ca urmare a falimentului companiei ungare Malev. Dar, zborurile au fost operate doar până în luna august din acel an, scrie economica.net.
Acum, pentru a treia oară, compania încearcă să lege Bucureştiul de Budapesta. Cele două oraşe sunt printre cele mai importante locaţii de unde zboară, după Londra, arată datele publicaţiei specializate Anna.aero.
În încercarea de a atrage pasageri, Wizz Air oferă bilete la preţuri mici. Mai mici decât spre orice altă destinaţie de la Bucureşti. Mai mici decât cele anunțate la începutul acestui an, când a anunțat lansarea zborurilor.
Spre exemplu, se pot cumpăra bilete de avion dus-întors, fără alte taxe suplimentare, de bagaj, de exemplu, la preţul de 78 de lei/persoană sau la 138 de lei/persoană.
Preţurile pentru un singur segment de zbor în zilele din aropierea datei de 1 decembrie costă chiar şi 800 de lei. După această dată, se găsesc bilete la preţul de 109 lei/segment.
Un bilet de avion pentru perioada 21-28 decembrie costă sub 200 de lei. Preţurile sunt bune pentru cei care vor să petreacă un city-break la o circa o oră de zbor de Bucureşti.
Spre Budapesta mai zboară doar Tarom, iar preţurile variază în fucţie de perioadă, însă se găsesc bilete de avion şi sub 200 de euro/persoană.
Wizz Air are o cotă de piaţă de 23% din locurile disponibile lunar pe zborurile de pe Aeroportul Henri Coandă, cu puţin înainatea companiei naţionale Tarom, care are o cotă de piaţă de 21%, urmată de Blue Air, cu o cotă de 15%.

<
Transparenta face diferenta