Voucherele de 500 de lei acordate de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea de biciclete au ajuns la vânzare pe site-ul de anunţuri OLX.ro. Compania a decis să dezactiveze anunţurile, deoarece voucherele sunt nominale şi netransmisibile, scrie economica.net.

Voucherele de 500 de lei acordate de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea de biciclete au ajuns la vânzare pe site-ul de anunţuri OLX.ro. Compania a decis să dezactiveze anunţurile, deoarece voucherele sunt nominale şi netransmisibile.
„Regulamentul de acordare al voucherelor arată că acestea sunt nominale și netransmisibile, drept pentru care am hotărât imediat ce am luat la cunoștință de această situație să dezactivăm toate anunțurile care vindeau tichetele oferite de Primăria Capitalei”, a declarat într-un comunicat Răzvan Acsente, head of marketing la OLX Group România.
Primăria Municipiului Bucureşti a acordat, în această vară, 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei fiecare pentru achiziţionarea de biciclete de către bucureşteni. Cupoanele sunt valabile pentru cumpărarea unei biciclete simple sau electrice, trotinete sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.
Programul a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al PMB din 30 iunie, iar înscrierile pentru vouchere au început pe 24 iulie şi au fost suspendate rapid, din cauza numărului foarte mare de cereri.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va reintroduce pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de luni, 11 septembrie, suplimentarea programului cu 25.000 de vouchere. Proiectul a fost respins, iniţial, în şedinţa de 30 august.
Astfel, CGMB ar urma să decidă astăzi dacă va suplimenta cu încă 25.000 de vouchere programul „Biciclişti în Bucureşti”.

„Încercăm prin toate acțiunile noastre să punem la dispoziția utilizatorilor un mediu de schimb plăcut și onest. Vom monitoriza în continuare astfel de acțiuni și vom interveni de fiecare dată când vom vedea periclitat scopul comunității OLX”, a mai spus Răzvan Acsente de la OLX.

OLX precizează că va ține în continuare sub observație anunțurile care vând voucherele pentru achiziționarea de biciclete, astfel încât să evite și să rezolve tentativele de fraudă.

<
 Sursa: economica.net
Transparenta face diferenta