12.8 C
București
miercuri, ianuarie 27, 2021
Acasă Sport Vorbe in vant? Viceprimarul Sectorului 2 anunta constructia unui stadion nou, de...

Vorbe in vant? Viceprimarul Sectorului 2 anunta constructia unui stadion nou, de 30 de mil. de euro

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, anunță că primăria pe care o conduce e pregătită să îi ofere avantaje fostului acționar dinamovist Nicolae Badea pentru a renunța la drepturile asupra bazei sportive din Ștefan cel Mare, informeaza gsp.ro.
Dan Cristian Popescu, 43 de ani, s-a implicat în problema construcției stadionului, garantează că demersul său nu este doar o „fumigenă electorală” și anunță că va avea succes acolo unde Ministerul de Interne nu a avut: să îl convingă pe Nicolae Badea să renunțe la dreptul de administrare asupra bazei sportive din Ștefan cel Mare.
Popescu se declară dinamovist de mic și mărturie stau tablourile pe care le are în biroul de la Primăria Sectorului 2: Tricourile lui Dorinel Munteanu și Marius Niculae.
– Domnule Popescu, v-ați exprimat public implicarea în problema stadionului din Ștefan cel Mare. De ce?
– Cred că așa e firesc. Normal este ca ministerele să reglementeze lucrurile, iar bazele sportive să treacă în administrarea primăriilor.
– De ce e normal?
– Pentru că ministerul trebuie să reglementeze un anumit domeniu, nu să aibă baze sportive. Așa e organizarea în toate statele civilizate. Noi am rămas la organizarea din perioada comunistă și trebuie să schimbăm asta.
– S-ar putea spune că implicarea dumnevoastră este doar o mișcare de PR care să va câștige electorat în lupta pentru postul de primar. 
– Fiind într-o funcție publică, orice faci poate fi considerat o mișcare de PR. Probabil că trebuie să nu faci nimic ca să nu faci PR sau ceva de genul acesta. Poate fi considerat și așa, dar eu vreau o bază modernă pentru copiii Sectorului 2 și pentru clubul de fotbal Dinamo.

– Să devină cumva clubul Primăriei?
– Nuuu, nici vorbă! Vreau doar Baza Sportivă, să o modernizăm. Vom lua chirie prin care să acoperim costurile funcționării, iar baza va fi deschisă mai multor utilizări, nu doar echipei Dinamo, care are tradiție acolo. Vor putea veni echipa națională, dar și alte echipe.

– Cum vreți să vă implicați exact?

– Cei de la Ministerul de Interne s-au blocat singuri prin niște contracte făcute de-a lungul timpului, fapt ce împiedică modernizarea stadionului. Astfel s-a ajuns ca înainte de Campionatul European din 2020 să nu facă nimeni stadionul. E o imagine proastă și pentru București și pentru Sectorul 2.
– Ca să puteți face ceva, trebuie să ajungeți la un acord cu ACS Dinamo, societatea deținută de Nicolae Badea, care are drept de administrare pe perioadă nedeterminată.
– Dacă există dialog…
– Ministrul Carmen Dan a tot avut dialog și nu s-a ajuns la un numitor comun. 
– Cred că nu a fost un dialog destul de bun. Dacă era, se rezolva.
Citeste mai multe pe gsp.ro
Transparenta face diferenta