Ministrul Sănătății a declarat, duminică seară, că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureștiului, pentru că numărul de infectări crește foarte repede. El a adăugat că Bucureștiul are „cu siguranță” o incidență a cazurilor mai mare decât cea raportată, după calculele MS.

<

„După o rată de 6 la mie nu putem exclude carantinarea Bucureștiului. Ajungem acolo în câteva zile. După șase la mie o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei (…) Aceleași măsuri cu care ne-am obișnuit în carantină. Foarte probabil că una dintre măsuri va fi declarația pe propria răspundere. Dintre închiderea școlilor și închiderea centrelor comerciale, cel puțin în weekend, cred că eu și Guvernul preferăm centrele comerciale (…) Când nu mai putem îngriji pacienți la Terapie Intensivă suntem cu toții în pericol”, a declarat Voiculescu.

El a adăugat că Bucureștiul are „cu siguranță” o incidență a cazurilor mai mare decât cea raportată, după calculele ministerului Sănătății.

Rata de incidență este într-o continuă creștere în București în luna martie. Dacă în 1 martie era înregistrată o rată de 2,48, în 21 martie a ajuns la 5,33 la mie.