Porțiunea de 6,5 km din Autostrada A3, prima autostradă urbană din România, este aproape gata. Cei 6,5 kilometri dintre Centura Capitalei și Șoseaua Petricani vor putea fi parcurși în circa 5 minute, însă șoferii vor avea mereu mâna pe schimbător, deoarece limitele de viteză variază destul de mult, de la 100 km/h în zona centurii la 30 km/h în sensul giratoriu de la Gheorghiței.
Răbdarea șoferilor ar putea fi pusă la încercare la ieșirea de pe autostradă. La intersecția aceșteia cu Șoseaua Petricani, o arteră foarte circulată, vor fi instalate semafoare, ceea ce ar putea duce la gâtuirea traficului și la formarea de cozi mai ales în orele de vârf. Soluția a fost aleasă însă din motive de siguranță.
Șefii de la Drumuri au anunțat că lucrările la cei 3,3 kilometri dinspre strada Popasului până la Șoseaua Petricani ai autostrăzii A3 București – Ploiești sunt pe ultima sută de metri, tronsonul de autostradă urmând a fi deschis circulației pe 14 decembrie. Tot atunci vor fi dați în folosință și alți 3,2 kilometri din aceeași autostradă între Strada Popasului din Voluntari și Centura Capitalei.
Șoferii trebuie să știe că viteza maximă de deplasare pe ciotul de autostradă va diferi foarte mult de la un kilometru la altul, potrivit proiectului de semnalizare:
– de la km 0 la km 1 este de 70 km/h;
– în intersecția cu sensul giratoriu de la Gherghiței este 30 km/h;
– de la km 1 la km 1,8 este 80 km/h;
– de la km 1,8 la km 3,3 km este de 100 km/h;
Între Strada Popasului și Centura Capitalei șoferii vor putea călca pedala până la 130 de km/h, însă reprezentanții Companiei de Drumuri au declarat pentru G4Media.ro că se ia în calcul stabilirea și pentru acest segment de autostradă a unei viteze de deplasare de cel mult 100 de km/h “pentru adoptarea unei viteze unitare în vederea eliminării oricăror riscuri ale participanților la trafic”.
Pentru ca cei 6,5 kilometri de șosea rapidă să poată fi deschiși traficului vineri este necesar ca grecii de la Aktor să termine lucrările. Cu două zile înainte muncitorii încă lucrau încă la instalarea semafoarelor care vor dirija traficul în zona intersecției autostrăzii cu Șoseaua Petricani.
Sursa

<
Transparenta face diferenta