Un punct extrem de important pentru traficul din Capitală, dar și pentru cei care vin dinspre Autostrada A3, a fost redeschis joi.

<

Mai precis, o porțiune din Șoseaua Fabrica de Glucoză, care are acum câte două benzi pe sens. Au apărut și primele controverse pe marginea investiției de 36 de milioane de euro. În anumite locuri, trotuarul are mai puțin de metru lățime.

Tronsonul dintre șoselele Petricani și Barbu Văcărescu a fost redeschis în totalitate astăzi circulației. Dar un alt tronson, care începe din Barbu Văcărescu și se termină în Calea Floreasca, nu este încă gata.

Potrivit primăriei, acolo lucrările sunt gata în proporție de 80%. Urmează să se aștearnă un strat de balast și mai multe straturi de asfalt.

Proiectul a început în octombrie 2018 și trebuia să fie gata în luna ianuarie a acestui an. Primăria speră ca și al doilea tronson să fie predat până la finalul anului. Costul ar putea depăși 36 de milioane de euro.

Porțiunea pe care se circulă de astăzi, lungă de 1,8 kilometri, este o zonă de acces în București pentru mulți locuitori din județul Ilfov.

Ea ar trebui să preia trafcul de pe șoselele Petricani și Barbu Văcărescu, foarte aglomerate la orele de vârf din cauza clădirilor de birouri aflate în zonă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a mândrit cu inaugurarea și a mers în inspecție, apoi a postat imaginile pe pagina sa de facebook.

Promisiune onorata! Un alt proiect pe care l-am gasit aruncat intr-un sertar al primariei, vreo 6 ani, l-am deblocat, pornit si finalizat intr-un an si 8 luni. De astăzi, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză se circulă pe patru benzi, doua pentru fiecare sens, între Șoseaua Petricani și strada Barbu Văcărescu.Multumesc echipei care a facut eforturi considerabile si a reusit in timp record sa finalizeze largirea soselei, care inseamna si sfarsitul chinului prin care treceau soferii in aceasta parte a Bucurestiului.

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 25 iunie 2020
Transparenta face diferenta