Politica
VIDEO – Firea, in campania electorala: Voi promva TRANSPARENTA! Dupa un an UMILESTE bucurestenii dandu-i afara din PRIMARIE! Vezi ce a patit un tanar!

Gabriel Sandu, un tanar bucurestean, a incercat sa participe in calitate de cetatean la o sedinta a Consiliului General. Experienta sa in primaria condusa de Gabriela Firea a fost sinistra.
Initial, tanarul nu a fost lasat sa intre in sala in care avea loc sedinta, spunandu-i-se ca toate locurile sunt ocupate. De fapt, locurile erau ocupate de angajati ai primariei pentru a impiedica accesul la sedinta a celor care nu sunt agreati de Gabriela Firea. De exemplu, Nicusor Dan a fost impiedicat sa intre cu pretextul ca toate locurile sunt ocupate. Gabriel Sandu a reusit totusi sa ajunga in sala in care consilierii dezbateau problemele Bucurestiului insa s-a confruntat apoi cu situatii halucinante.
Iata relatarea tanarului bucurestean, postata pe blogul sau:
„Cum stateam eu pe randurile de scaune destinate cetatenilor, ca un cetatean onest ce sunt, am putut sa vad ca la usa se intampla un conflict. Un alt cetatean nu era lasat sa intre la sedinta. Cum sunt sensibil la chestiunea drepturilor omului, m-am gandit sa filmez secventa. Atat mi-a fost. Se pare ca nu aveam voie sa filmez spre usa, doar spre doamna primar.
Nu e nimic de filmat la usa, mi se spunea, nu e nimic de vazut, nu e niciun conflict, sa-mi vad de treaba mea, sa ma asez cuviincios pe locul din care am venit. Am aflat ulterior ca la usa era Nicusor Dan, presedintele USR, care incerca sa intre in sala si nu era lasat, iar conflictul a aparut prin toata presa. Ma rog, n-am inteles de ce nu ma lasau sa-l inregistrez pe Nicusor din sala in timp ce se chinuia sa intre, cand oricum se tragea si din partea cealalta, dar dialogul pe care l-am avut cu o doamna care incerca sa ma opreasca sa filmez poti sa-l urmaresti aici. Am filmat pana m-au obligat sa opresc camera.
Pe scurt, ce se intampla la usa si n-ai apucat sa vezi in inregistrarea mea e asa: presedintele USR dorea sa ia cuvantul invocand o lege care-i da voie sa participe la sedintele Consiliului General in calitate de parlamentar. Voia sa vorbeasca despre cele 10 firme pe care PMB doreste sa le infiinteze si despre consilierii USR inca nevalidati de comisie.
Dupa ce am oprit camera a parut, pentru scurt timp, ca oamenii s-au lamurit ca si usa e tot in sala de sedinte si ca e ok sa filmez un conflict dintr-un spatiu public. Apoi, dintr-o data, totul a escaladat. Doamna care se vede clar in filmare ca-mi loveste camera de doua ori a transformat, cu ajutorul colegilor din jur, tot episodul (in care ea nu m-a lasat sa filmez o usa) intr-o situatie in care… eu am filmat-o pe ea fara acordul ei. In apararea ei a sarit o alta “colega” (n-am inteles daca erau colege la primarie, ca n-au vrut sa ne cunoastem) si, pe rand, mai multi politisti in civil si in uniforma. Dintr-o data ma transformasem intr-un violator al dreptului privat la imagine al unei femei aflate intr-un spatiu public, care mi-a lovit camera cu care inregistram, desi se vede clar ce faceam cand sunt interpelat. In fine.
Am explicat ca nu face obiectul interesului meu s-o filmez pe doamna in rosu si ca unicul motiv pentru care am facut-o, a fost pentru ca mi s-a adresat in felul ala in timp ce faceam altceva. Unii politisti pareau ca inteleg, altii nu, unii imi ziceau sa stau jos si sa filmez doar spre doamna primar, altii ca sa nu mai filmez deloc, ca poate-mi pica un cetatean in cadru si n-am acordul lui.
Pe fundal, cealalta tipa, colega doamnei in rosu, le spunea politistilor sa-mi stearga cardul. Repeta intr-una: “A filmat-o pe colega mea fara acordul ei, a filmat-o pe colega mea fara acordul ei”
Desi singura filmare in care apare colega ei ati vazut-o si voi si e clar in ce context e facuta.
Si pe mai departe, in timp ce scriam un mesaj pe telefon, am agitat-o iar pe doamna care ceruse sa-mi fie sters cardul. I-a zis unuia dintre politisti “uitati, imi face poze”. Am intors telefonul, a vazut ca tastam si a parut sa se linisteasca temporar. N-o pozam, what a relief.
Dupa asta, a venit la mine domnul Carp de la Politia Locala, singurul dintre cei care m-au mustrat pe acolo si care a binevoit sa facem si cunostinta. Mi-a cerut sa vin intr-un separeu sa ma tina la o vorba, intre patru ochi.
Domnul Carp m-a dus intr-un cotlon din spatele salii, unde mi-a tinut un instructaj despre ce usi avem voie sa filmam in sala de Consiliu si ce nu, ca sa n-o mai filmez pe doamna in rosu (da, din nou cu doamna in rosu), doar ca faza mai amuzanta a fost ca in timpul discutiei asteia in care eram certat ca la careu in scoala generala, a aparut, tiptil, un tip care facea un live pe Facebook.
Domnul Carp l-a izgonit rapid, hai, hai, mergi mai incolo, ce cauti aici, ce treaba ai aici. Apoi mi-a zis si mie sa ma duc la locul meu. Inainte sa plec a mai intervenit o data doamna care insistase sa-mi fie sters cardul, n-am retinut ce-a zis, dar am profitat de ocazie sa mai incerc o data s-o fac sa se prezinte.
Au sarit vreo trei in ajutorul ei: “Ce va intereseaza” si “este maritata, sa stiti”. Am spus ca ma interesa sa aflu cu cine am vorbit, mai mult ca sa stiu daca este angajata in primarie. Mi s-a spus: “Da’ ce, cereti numele oricarei persoane care va vorbeste?”
Cam atat. Intre timp incerc sa aflu ce functii ocupa doamnele agresive, sper sa am sorti de izbanda. A fost frumos rau ca cetatean la primarie. Cre’ca ma mai duc, desi la ce tupeu au, data viitoare ma aresteaza direct”, a relatat Gabriel Sandu pe blog.
Firea a promis in campania electorala ca va da dovada de „transparenta totala” in timpul activitatii sale de primar si ca toate deciziile vor fi adoptate dupa consultarea cetatenilor. „Toate deciziile de interes cetatenesc vor fi luate dupa consultarea specialistilor, dar si a bucurestenilor. Asta inseamna ascultarea asociatiilor, ONG-uri, asociatiilor de proprietari, celor care vor sa-si spuna opinia. Cand deschizi cu adevarat un dialog, nu transferi doar pe site un anunt, ci consultarea trebuie sa fie reala”, sustinea Firea in campania electorala.
De altfel, la doua luni dupa ce a fost aleasa, Firea i-a promis in fata ambasadorului SUA ca va „promova transparenta” in activitatea sa.
„In cadrul intalnirii desfasurate in aceasta saptamana cu ambasadorul SUA, dl. Hans Klemm, am discutat despre respectarea stricta a legislatiei, promovarea transparentei si asigurarea unor servicii publice de calitate dedicate cetatenilor ca fiind principalele obiective ale mandatului meu la Primaria Capitalei. Din primul moment cand am venit la Primarie, am solicitat transparenta 100%, atat in ceea ce priveste activitatea directiilor de specialitate cat si a Consiliului General”, scria Firea pe pagina sa de Facebook in luna august.
Politica
Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3% / Alianţa PNL-PSD, cotă de 64,4% la europarlamentare.
Actualul primar al municipiului Constanţa Vergil Chiţac (PNL) conduce în topul intenţiilor de vot pentru Primărie, cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL Constanţa. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, pe primul loc se situează PNL – 36,3%, urmat de PSD – 29,5% şi de AUR – 13%. Clasamentul pentru Consiliul Judeţean este deschis tot de PNL – 37,8%, urmat de PSD – 29,7% şi AUR – 13,3%. Cele mai mari şase la preşedinţia CJ Constanţa le are candidatul PNL Florin Mitroi, cu 39,2% din intenţiile de vot, relevă sondajul. La alegerile europarlamentare, Alianţa PNL-PSD este creditată în Constanţa cu 64,4% din voturi.
Vergil Chiţac se situează pe primul loc cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, Stelian Ion (Alianţa Dreapta Unită) – 13,4%, Sorin Ovidiu Cupăa (AUR) – 9,8%, scorurile celorlalţi candidaţi situându-se fiecare sub 3,3%.
Opţiuni pentru Consiliul Local

PNL – 36,3%, PSD – 29,5%, AUR – 13%, Alianţa Dreapta Unită – 12,8%.
Alegeri preşedintele Consiliului Judeţean
Pe primul loc este candidatul PNL Florin Mitroi – 39,2%, urmat de Cătălin Grasa (PSD) – 25,5%, Mohamad Murad (AUR) – 14,1%, Claudiu Iorga Palaz (Alianţa Dreapta Unită) – 12,3%.
Intenţia de vot pentru Consiliul Judeţean

PNL – 37,8%, PSD – 29,7%, AUR – 13,3%, Alianţa Dreapta Unită – 11,4%. Restul competitorilor electorali au sub 4% fiecare.
Alegeri europarlamentare
Alianţa PSD-PNL se situează pe primul loc cu 64,4% din intenţiile de vot. Pe poziţia a doua este Alianţa Dreapta Unită – 14,8%, AUR – 12,2%, SOS România – 4%, REPER – 3,2%.
Sondajul a fost realizat de INSCOP, la comanda PNL Constanţa, în perioada 9 – 19 mai, pe un eşantion de 1,100 de persoane, reprezentând populaţia rezidentă şi neinstituţionalizată din municipiul Constanţa. Datele au fost colecate pe bază de chestionar, prin interviuri faţă în faţă. Eroarea maximă tolerată este de +/-3%, intervalul de încredere fiind de 95%.
Politica
Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!
Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.
”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.
Politica
Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.
În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:
,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’
Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.
Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.
You must be logged in to post a comment Login