Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis, sâmbătă dimineaţă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului deputat Cristian Boureanu în dosarul în care este acuzat de ultraj, după ce ar fi agresat, vineri, un poliţist rutier.Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei care l-a lovit pe Cristian Boureanu era în legitimă apărare şi avea dreptul să o facă în baza legii 218 /2002 de funcţionare a Poliţiei Române spun surse poliţieneşti.
Poliția a difuzat și un videoclip înregistrat în timpul scandalului, dar nu a publicat și ceea ce a urmat după ce Boureanu l-a lovit pe polițist. Imaginile șocante au ajuns în presă, anunta STIRIPESURSE.RO.
Scandalul rutier în care a fost implicat fostul deputat Cristian Boureanu a avut loc în noaptea de joi spre vineri, când poliţiştii rutieri au oprit pentru un control de rutină maşina în care acesta era pasager, în zona dintre Ambasada Chinei şi Restaurantul Pescăruş.
În spaţiul public au circulat imagini din care ar rezulta că poliţistul rutier l-ar fi lovit pe Boureanu, după o altercaţie.
Sursele din Poliţie au precizat, pentru AGERPRES, că Boureanu a început neprovocat să îi jignească şi să îi înjure pe poliţişti, iar în primă fază poliţistul care a făcut controlul a dat drumul maşinii pentru că actele şoferului erau în regulă, însă Boureanu a claxonat şi a continuat să profereze pe geam injurii, din mişcare.
Conform surselor, poliţistul a pornit girofarul şi a plecat în urmărirea maşinii în care se afla Boureanu, intenţionând să îl amendeze pe acesta pe legea 61. Maşina cu Boureanu a oprit din nou la Piaţa Charles de Gaulle, la semnalele poliţiştilor de acolo. Poliţistul venit din urmă i-a cerut atunci lui Boureanu să se legitimeze pentru a-l amenda pe legea 61, iar în momentul în care fostul parlamentar a deschis portiera, poliţistul a atins-o. „Nu pui mâna pe portiera mea, jegosule”, i-ar fi spus Boureanu, potrivit relatării surselor menţionate, iar apoi a închis portiera şi i-a prins degetele poliţistului.
Atunci poliţistul i-ar fi cerut să coboare lui Boureanu, iar colegul acestuia a chemat încă un echipaj. Conform relatării surselor din Poliţie, şoferul lui Boureanu s-a retras şi a spus că nu vrea să asiste la aşa discuţii, iar apoi domnişoara cu care era fostul parlamentar a trecut din spate peste banchetă la volan şi a încercat să îl calmeze pe acesta, iar apoi a început să fie făcută filmarea difuzată în spaţiul public.
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că vineri dimineaţă, în jurul orei 1,30, Cristian Boureanu, aflat în calitate de pasager într-un autoturism oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe Bd. Aviatorilor, în zona restaurantului Pescăruş din capitală, s-a manifestat violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie rutieră.
Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale, mai precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
Surse din Poliţie au precizat pentru AGERPRES, vineri, că Boureanu a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Aceleaşi surse au precizat că Boureanu se afla într-o stare avansată de ebrietate şi ulterior i s-a făcut rău, fiind transportat la Spitalul Floreasca.

Transparenta face diferenta