Autostrada Bucureşti-Piteşti e o capcană pentru şoferi. Zeci de gropi, unele lungi de un metru, acoperă o bună parte din drumul de mare viteză. În mai puţin de o zi, zeci de oameni şi-au distrus roţile pentru că nu au reuşit să evite la timp craterele din asfalt. Muncitorii trimişi să rezolve problema au asfaltat gropile româneşte, cu apă încă în ele. Rezultatul a apărut rapid. În doar câteva ore, gropile au ieşit din nou la iveală.
Autostrada Bucureşti-Piteşti seamănă acum cu un câmp de luptă, o spun chiar muncitorii. Zecile de gropi sunt extrem de periculoase pentru şoferii care merg cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră. Unii dintre ei, nu reuşesc să evite fiecare crater şi plătesc din plin pentru asta.
Prima bandă a autostrăzii este plină de gropi. Pe o distanţă de un kilometru, sunt peste 50 de găuri în asfalt. Cele mai adânci dintre ele au chiar şi 15 centimetri.
Sorin Ene, spcialist în conducere defensivă: „Sunt extraordinar de periculoase. Gândiţi-vă la vitezele cu care se merge pe autostradă, ce se poate întâmpla dacă un conducător auto trage stânga sau dreapta de volan, tragedii”.
Trimişi să rezolve problema, angajaţii companiei de drumuri au asfaltat gropile cu toate că aveau apă în ele. Cârpeala nu a ţinut mult, iar în câteva ore gropile au reapărut. Autorităţile se declară învinse.
Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR: „Sunt la ora actuala pe A1,A2, pe centura Bucureşti, pe DN1, pe DN2. Întotdeauna vor exista astfel de probleme. Exist, într-adevăr, şi soluţii asfaltice mai bune, să spunem. Acel faimos asfalt polimerizat”.
În 2016, Compania Naţională de Drumuri a despăgubit cu peste 600.000 de lei oamenii care au avut accidente pe un drum public din cauza infrastructurii rutiere.

Sursa: Digi24.ro

<
Transparenta face diferenta