O bucuresteanca a fost amendata de agentii Politiei Locale a Sectorului 4 pentru ca i s-a facut mila de pisicuta din fata blocului si i-a dat de mancare.
Poliția Locală din Sectorul 4 al Capitalei spune ca a fost un abuz si a invocat HCL 22/2007. Pagina de facebook dezvaluri.ro spune hotărârea nu se referă la hrănirea animalelor.

Femeia acuză Poliția de abuz:

„Agentii Cristina Girtan si Ioana Grama au cerut sa ma legitimez si s-au referit la ilegalitatea micului refugiu pt. pisici creat de familia mea pe trotuarul de linga bloc (o cutie din scindura foarte curata si simpatica, pe care toti trecatorii, in special cei cu copii, o admira), in interiorul caruia punem hrana animalelor pe timp ploios sau de iarna. Cu aceasta ocazie, au citat o alta litera din HCL 22, care se refera, in realitate, la “cresterea de animale in adaposturi improvizate”, desi noi NU tinem/crestem animale acolo, ci doar adapostim de citeva zile (deci temporar) 2 puiuti gasiti pe strada carora le cautam cu disperare o familie. Am pus anunturi pe retelele de socializare, pe site-uri de adoptii si pe OLX (pe acesta din urma promovindu-ne apelul de adoptie cu bani!), respectiv am contactat multi cunoscuti pt. a le cauta cazare.”

„Doamnele ne-au cerut carnete de sanatate pt. pisicile comunitare, respectiv au incercat sa ne impuna sa le luam in casa sau “la curte”, desi animalele nu sint ale noastre. Dupa cum bine stim, nu toata lumea isi permite sa aiba multiple proprietati, unde sa poata gazdui toate fiintele abandonate de iresponsabili sau nascute pe strazi…”
„Incercarea noastra de a primi un raspuns la intrebarea referitoare la sanctiunile pe care le aplica abandonului sau la solutiile pe care le ofera politia locala (parteneriate pt. sterilizari gratuite, tirguri de adoptii, cazare temporara) nu a dat rezultate… Dimpotriva, doamnele, foarte inspirate, au inventat chiar o noua regula: nu ai voie decit cu 2 pisici in casa (!!!!). Paradoxul este ca, in acelasi timp, desi le-am spus ca deja avem 2 pisici in apartament, ne sfatuiau sa le luam si pe cele de-afara…”

<

„Tin sa subliniez faptul ca sintem niste cetateni responsabili, am sterilizat pe banii, timpul si energia proprie aprox. 12 pisici din cartier si am dat la adoptie aproape 40 (cele mai multe din ele au fost prinse dupa ore, zile si chiar saptamini de eforturi, nefiind blinde). Totodata, noi sintem cei care planteaza flori si ingrijesc gradina blocului, pastrind zona curata si foarte placuta. De asemenea, locul in care se afla micul refugiu al pisicilor este deparazitat constant, spalat cu dezinfectante de uz veterinar foarte puternice, iar vasele pt. animale sint inlocuite constant, nu emit mirosuri si nu atrag atentia intr-un mod necivilizat.”

„Doamnele au intocmit o constatare (pe care nu am semnat-o), promitind ca vor face “demersurile necesare” si cerindu-ne acordul in scris al asociatiei de locatari pt. vasul cu apa si cutia pisicilor.”
„Dupa cum se poate remarca, dinsele nu aduc nicio solutie, nu ofera niciun sprijin, ci doar repeta si incearca sa aplice intr-un mod abuziv litera unei decizii locale nedrepte si depasite, justificind astfel un salariu nemeritat platit din banul public.”

„Politia locala “gestioneaza” problemele cu o lipsa totala de constiinta, respect, empatie, logica si bun simt.”

„Incurajarea indiferentei in rindul cetatenilor (“Credeti ca nu se descurca daca nu le dati dvs. de mincare? Uitati-va la animalele din padure!”) conduce la crearea unei societati bolnave, lipsite de compasiune si ajutor fata de cei care nu se pot apara, fie ei oameni sau animale.”