Connect with us

Stiri Bucuresti actualitate

VIDEO Ambasadorul SUA la Bucuresti, discurs memorabil: În această parte a lumii nu există partener mai puternic al Statelor Unite decât România

Publicat

on

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a sustinut astazi un discurs memorabil cu ocazia forumului ”Trade Winds”. Statele Unite ale Americii nu au „un aliat și un prieten mai bun decât România” în regiune iar, pentru a atrage investitori americani, țara noastră trebuie să asigure un climat de afaceri „previzibil și transparent”, a declarat, joi, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.
Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerțului al SUA, ajuns la a zecea ediție.
România este principala destinație a misiunii economice din perioada 16-24 octombrie, care se va deplasa și în Bulgaria, Grecia, Serbia și Croația. La Forumul de afaceri de la București sunt invitați să participe oficiali și oameni de afaceri din întreaga regiune.

Redam mai jos discursul ambasadorului SUA:
”În calitate de Ambasador al Statelor Unite în România, am trei priorităţi. Una dintre ele este promovarea securităţii Statelor Unite, în parteneriat cu foarte puternicul nostru aliat, România. În aceste eforturi, în special în această parte a lumii, nu există aliat, partener sau prieten mai bun al Statelor Unite decât România. Facem eforturi extraordinare împreună pentru aduce pace şi stabilitate în această regiune a comunităţii transatlantice. De asemenea, luptăm împreună pe câmpuri de luptă aflate departe de România. Şi împreună, prin instituţiile noastre de apărare a legii şi forţele noastre militare, purtăm o luptă foarte puternică împotriva corupţiei, împotriva terorismului, împotriva infracţionalităţii organizate, împotriva traficului de persoane şi de droguri şi încercăm să contracarăm acţiunile de spionaj ostile îndreptate împotriva României sau a Statelor Unite.
Cea de-a doua prioritate este promovarea democraţiei, să continui să încurajez România să îmbrăţişeze un viitor democratic, valorile democratice şi să-şi consolideze instituţiile democratice. O importantă componentă a acestor eforturi este sprijinirea fermă a luptei României împotriva corupţiei, luptă a cărei credibilitate a crescut continuu în ultimii 15 ani, luptă pe care preşedintele meu a lăudat-o, ca şi eforturile României, şi pe care s-a angajat să continue să o sprijine.
Aşadar, promovarea securităţii, promovarea democraţiei. A treia prioritate pe care o am este promovarea prosperităţii, atât a prosperităţii Statelor Unite, cât şi a României, partenerul nostru.
De la sosirea mea în România în calitate de ambasador al Statelor Unite cu puţin peste doi ani în urmă, în întâlnirile şi discuţiile mele cu liderii României, cu preşedintele sau prim-ministrul, toţi m-au încurajat neîntrerupt să sprijin consolidarea dimensiunii economice a relaţiei noastre. Într-o oarecare măsură spre frustrarea lor le-am răspuns că în definitiv, companiile americane şi acţionarii acestora decid unde să investească şi unde să-şi desfăşoare activitatea. Cel mai bun lucru pe care îl poate face România pentru a încuraja companiile să stabilească parteneriate este să asigure un mediu investiţional, un mediu de afaceri primitor şi favorabil, care este transparent, previzibil, stabil, care include consultare cu toţi actorii implicaţi, inclusiv cu membrii comunităţii de afaceri străine.
Există însă lucuri pe care Guvernul Statelor Unite le poate face pentru a sprijini interacţiunile dintre investitorii români şi americani, precum şi dintre liderii de afaceri români şi americani. O astfel de activitate a avut loc în luna iunie a acestui an şi a fost găzduită de Departamentul Comerţului şi de Wilbur Ross, Secretar al Comerţului. Se numeşte SelectUSA, iar scopul său este să asigure susţinere pentru investitorii străini interesaţi să intre pe piaţa cea mai competitivă din lume, piaţa americană. Am fost extrem de mândru să însoţesc reprezentanţii celor 30 de companii din România care au participat la conferinţa SelectUSA de anul acesta, de la Washington DC.
Un alt lucru pe care îl poate face Guvernul Statelor Unite este să organizeze evenimente precum Trade Winds. Permiteţi-mi să vă mulţumesc dumneavoastră, tuturor participanţilor la Trade Winds. Companiilor româneşti prezente aici astăzi şi mâine le spun: Trade Winds este o iniţiativă anuală, a cărei gazdă este Departamentul Comerţului. Este prima oară când ea are loc în Europa de Sud-Est, acum, la a 10-a ediţie, şi reuneşte nu doar peste 100 de companii americane interesate să exploreze România, ci, aşa cum a menţionat şi dl. Tasharaski, şi lideri ai Departamentului Comerţului, precum şi reprezentanţi ai ambasadelor americane din întreaga Europă, aşadar aveţi acces la o reţea regională de specialişti comerciali care pot ajuta compania dumneavoastră şi vă pot crea legături cu Statele Unite.
Participanţilor americani, le spun, aşa cum au spus şi prim-ministrul, consilierul prezidenţial şi dl. Tasharski şi cum am precizat şi eu anterior: în această parte a lumii nu există partener mai puternic al Statelor Unite decât România. Este o ţară paşnică, o ţară în care există o afecţiune puternică pentru Statele Unite, care are o economie cu un ritm rapid de creştere, cel mai rapid din Uniunea Europeană; oferă un mediu de afaceri din ce în ce mai favorabil şi are un guvern care, din experienţa mea, este foarte interesat de aprofundarea legăturilor dintre companiile americane şi cele româneşti. Aşa cum a menţionat premierul, doar în ultima săptămână am participat împreună la evenimente dedicate unor investiţii de mare amploare făcute de trei mari corporaţii în România: General Dynamics, Ford Motor şi Raytheon. Sunt investiţii enorme şi reprezintă un simbol al oportunităţilor existente pentru toate companiile americane interesate să investească în această parte a lumii şi să crească exportul de bunuri şi servicii din Statele Unite în România.
Permiteţi-mi să închei mulţumind tuturor sponsorilor Trade Winds, în special sponsorilor de platină, statul Tennessee, the Appalachian Regional Council, the Business Council for International Understanding, IBM şi, cel mai important, Guvernului României. Daţi-mi voie să vă mulţumesc direct dumneavoastră, domnule prim-ministru pentru sprijinul extraordinar şi eforturile pe care mulţi membri ai cabinetului dumneavoastră le-au investit în Trade Winds. Vă mulţumesc pentru participare şi vă doresc succes!”
Seria de evenimente Trade Winds, lansată în 2008, are loc în diferite țări sau regiuni ale lumii, având drept scop principal promovarea exporturilor americane pe terțe piețe și explorarea de noi oportunități de afaceri pentru companiile americane. Cele mai recente ediții s-au desfășurat în Chile (2016, pentru regiunea Americii Latine) și Africa de Sud (2015, pentru regiunea central și sub-sahariană a Africii), fiind foarte apreciate în mediul de afaceri american.
Sursa video: Agerpres.ro

Stiri Bucuresti actualitate

Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial, a câștigat prima etapă Grand Chess Tour

Publicat

on

Prima etapă a Grand Chess Tour (GCT) s-a încheiat cu o serie spectaculoasă de zece victorii consecutive ale numărului 1 mondial, Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial. După un parcurs foarte bun al Marelui Maestru chinez Wei Yi, care părea că va câștiga etapa de la Varșovia, Carlsen a revenit surprinzător și s-a impus cu 26 de puncte, urmat de Wei Yi cu 25,5 puncte și de polonezul Jan-Krzysztof Duda cu 19,5 puncte. Victoria i-a adus în cont 40.000 de dolari, fondul total de premiere al etapei de la Varșovia fiind de 175.000 de dolari. În total, Grand Chess Tour are premii de 1,5 milioane de dolari și include cinci etape desfășurate în trei țări europene și în SUA.

„Felicitări lui Magnus Carlsen pentru victoria sa la Superbet Rapid & Blitz Poland și mulțumiri către toți jucătorii pentru partidele incredibile reușite. Așteptăm cu nerăbdare începerea Superbet Chess Classic în București la finalul lunii iunie. Pentru fundația noastră, investiția în șah înseamnă investiție în oameni. Evenimente precum Grand Chess Tour inspiră oameni din toate categoriile sociale să înceapă să joace șah, iar acest lucru este cu adevărat remarcabil”, a declarat Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet, sponsor și organizator a trei dintre cele cinci etape ale circuitului fondat de Garry Kasparov.

Advertisement

„Știam că dacă am o zi bună, am o șansă. M-am simțit mai calm astăzi și știam că am reușit asta înainte. A fost o performanță incredibilă a lui Wei Yi și am fost norocos să câștig din nou astăzi. Sunt recunoscător tuturor celor care mă susțin de aproape și de departe”, a spus Carlsen.

Grand Chess Tour este un circuit internațional, care se desfășoară anual pe parcursul a cinci etape. Primele trei au loc în Europa – București, Varșovia și Zagreb și sunt susținute și organizate de Fundația Superbet. Ultimele două etape se joacă în SUA, la Saint Louis. Anul acesta, etapa a doua va avea loc la București între 24 iunie și 6 iulie și va fi de șah clasic.

Premiile întregului circuit au crescut în 2024 la 1,5 milioane de dolari, din care 350.000 de dolari pentru etapele de șah clasic și 175.000 de dolari pentru cele de șah rapid & blitz. Ediția de anul acesta va avea un fond de premii bonus mărit de la 175.000 de dolari, cât a fost anul trecut, la 275.000 de dolari.

Advertisement
Continue Reading

Stiri Bucuresti actualitate

Atentie la cine va suna pe WhatsApp: Un român s-a trezit fără niciun ban și cu un credit la bancă de 37.800 lei

Publicat

on

Un bărbat din Suceava s-a trezit dator la bancă cu 37.800 lei și a pierdut 3.750 lei după ce a sunat la un număr de telefon de pe Facebook, la un anunț care promitea câștiguri fabuloase în schimbul unor investiții în acțiuni Romgaz.

Un bărbat din Suceava a sesizat poliția că a fost păcălit cu o sumă mare de bani după ce a răspuns unui anunț fals de pe Facebook, care promitea câștiguri mari prin cumpărarea de acțiuni la Romgaz, scrie Obiectiv de Suceava.

Păgubitul a pierdut 3.750 lei și s-a trezit cu un credit bancar de 37.800 lei, doar pentru că a sunat la acel număr de pe Facebook și a crezut ce-i spun escrocii.

Advertisement

Bărbatul a povestit polițiștilor că, în luna septembrie 2023, a văzut pe Facebook un anunț prin care se oferea oportunitatea investirii în societatea respectivă. Bărbatul a apelat numărul de telefon din anunț, ocazie cu care a discutat cu o persoană ce s-a recomandat a fi din cadrul Romgaz.

În timpul discuției telefonice, persoana vătămată a acceptat să învestească suma de 1.250 lei, motiv pentru care i-a comunicat acelei persoane, telefonic, datele înscrise pe cardul bancar precum și cele de pe cartea de identitate.

În continuare, după ce i-a fost retrasă suma de 1.250 din contul bancar, persoana vătămată a fost contactată telefonic, de către o altă persoană, ce s-a recomandat a fi din partea aceleiași societății energetice, aceasta solicitându-i bărbatului depunerea a încă 2.500 lei la un ATM de monede virtuale, pentru a putea retrage câștigul inițial. Bărbatul din Vadu Moldovei s-a deplasat în municipiul Suceava și a depus la ATM suma de 2.500 lei.

Advertisement

Pe 11 decembrie, la solicitarea telefonică a unei alte persoane ce s-a recomandat reprezentant al Romgaz, bărbatul și-a deschis cont bancar separat, în cursul aceleiași zile fiind contactat telefonic de aceeași persoană ce i-a solicitat deschiderea contului și permițând accesul acesteia la telefon, prin aplicația informatică Any Desk, care permite control de la distanță, potrivit Monitorul de Suceava.

Pe 14 decembrie 2023, cu ocazia deplasării la sucursala bancară unde și-a deschis contul, omul din Vadu Moldovei a aflat faptul că pe 11 decembrie 2023 a solicitat un credit în valoare de 37.800 lei.

Conform extrasului de cont, în contul persoanei vătămate a fost virată la data de 11.12.2023 suma de 37.800 lei, la aceeași dată fiind și transferată aceeași sumă către alt cont.

Advertisement

Păgubitul a povestit că persoana care l-a contactat și s-a recomandat a fi reprezentant al Romgaz i-a solicitat să efectueaze mai multe acțiuni, respectiv fotografierea cărții de identitate și o fotografie de tip selfie, în timp ce aceasta prin intermediul aplicației informatice efectua diferite acțiuni în telefonul persoanei vătămate.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Cum se pune în practică o fraudă cu investiții?

Polițiștii suceveni au explicat că prin intermediul unor reclame și anunțuri promovate pe rețelele de socializare referitoare la servicii de investiții financiare, în care se folosește imaginea unor companii cunoscute listate la bursă sau false mărturii ale unor celebrități pentru a-i atrage pe oameni să investească în escrocheriile lor.

Advertisement

Se promit câștiguri imediate foarte mari prin ”cumpărarea de acțiuni” care vor ”genera dividende” de zeci de mii de lei ”direct pe cardul” utilizatorilor. În astfel de cazuri, atacatorii se folosesc de link-uri malițioase cu ajutorul cărora încearcă să obțină date personale și financiare de la utilizatori.

Victimele furnizează date de contact pe formularele puse la dispoziție în acele reclame. Ulterior sunt contactate telefonic de persoane necunoscute, care, după discuții repetate, reușesc, de obicei, să convingă victimele să se înscrie pe diferite platforme de investiții online.

Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, este mai mult decât posibil să fie o fraudă.

Advertisement

”Insistăm tocmai pentru a preveni victimizarea persoanelor și în acest sens reamintim că educația financiară este primordială pentru protecție în cazul investițiilor financiare”, spun polițiștii suceveni.

Sursa: StirilePROTV


 

Advertisement
Continue Reading

Stiri Bucuresti actualitate

Spaga de 9.000 de euro in Politia Capitalei pentru cateva favoruri

Publicat

on

Un polițist de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv București a fost reținut de procurori, fiind acuzat că ar fi primit mită peste 9.000 de euro de la un bărbat arestat preventiv, în schimbul mai multor favoruri. Banii ar fi fost primiți în tranșe de la deținut sau iubita acestuia, pe o perioadă de un an și jumătate.

Conform Parchetului Tribunalului București, polițistul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru luare de mită în formă continuată.

Procurorii spun că în perioada mai 2022 – decembrie 2023 bărbatul, în calitate de agent de poliție la Poliția Capitalei – Serviciul de Reținere și Arestare Preventivă, a cerut și primit, în mai multe rânduri, de la un bărbat arestat preventiv sume de bani cuprinse între 500 și 3.600 de euro. În total, el a cerut suma de 9.600 de euro, din care a primit 9.200 de euro, banii fiind dați direct de către bărbatul aflat în arest, care este și denunțătorul, sau prin intermediul prietenei acestuia.

Polițistul a fost prins în flagrant joi, în timp ce primea 300 de euro de la deținutul respectiv.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor polițistul i-a permis celui aflat în arest să primească pachete care să depășească limita de greutate impusă de regulament, l-a pontat suplimentar pentru muncaa din arest̆, i-a permis să părăsească centrul fără documentația necesară în acest sens, i-a cumpărat produse alimentare și băuturi alcoolice sau a facilitat mutarea unor deținuți în alte celule.

Polițistul ar fi primit în continuare mită de la bărbatul respectiv și după plasarea acestuia în arest la domiciliu, în octombrie-noiembrie 2023, ca „recompensă pentru avantajele acordate”.

Continue Reading

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro