Intra in contact cu noi

Transport

Viceprimarul Stelian Bujduveanu, veşti bune pentru Bucureşti: Primăria Capitalei cumpără alte 22 de troleibuze noi

Publicat cu

pe

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunţă marţi veşti bune pentru Bucureşti, şi anume faptul că Primăria Capitalei cumpără alte 22 de troleibuze noi, cu fonduri din PNRR, Acestea se vor adăuga celorlalte 100 care au fost deja cumpărate de Municipalitate, prin Fondul de Mediu. Cele 100 de troleibuze urmează să ajungă în Capitală anul viitor, mai spune viceprimarul.

”Veşti bune pentru Bucureşti: Cumpărăm alte 22 de troleibuze noi, cu fonduri din PNRR! Guvernul României şi-a făcut treaba: a pus la dispoziţia Bucureştiului peste 65 milioane de lei – fonduri din PNRR – pentru achiziţia de troleibuze. Executivul a semnat contractul de finanţare şi a demonstrat că este un partener pentru dezvoltarea şi modernizarea transportului public bucureştean”, anunţă viceprimarul pe Facebook.

Potrivit lui Bujduveanu, ”suma – 65.752.681,12 cu TVA – va fi utilizată de Primăria Capitalei pentru achiziţia a 22 de troleibuze noi”.

Reclama

”Contractul a ajuns, ASTĂZI, la Primărie şi urmează să fie semnat de Primarul General. Cele 22 de troleibuze se vor adăuga celorlalte 100 care au fost deja cumpărate de Municipalitate – tot cu sprijin financiar guvernamental, prin Fondul de Mediu. Cele 100 de troleibuze urmează să ajungă în Capitală anul viitor.

Stelian Bujduveanu precizează că Programul de modernizare a flotei transportului public din Bucureşti este o prioritate!

”Avem deja TRAMVAIE NOI – primele în ultimii 30 de ani – care fac legătura între Nordul şi Vestul Capitalei. Avem TICHET UNIC de călătorie, pentru toate mijloacele de transport public. Avem MIJLOACE DE PLATĂ ELECTRONICE în autobuze, troleibuze şi tramvaie. Avem finanţare pentru înfiinţarea de BENZI UNICE pentru autobuze şi troleibuze. Avem finanţare pentru modernizarea peroanelor şi staţiilor STB. Avem finanţare pentru modernizarea a peste 50 km de cale de rulare a tramvaielor. Modernizăm transportul public din Capitală! Creştem calitatea serviciilor publice! Cumpărăm vehicule de transport cu emisii 0 pentru Bucureşti!”, menţionează Bujduveanu.

Reclama

Transport

Atentie: Gropi uriase pe autostrada Bucuresti-Pitesti! Un sofer a pierdut 2 roti

Publicat cu

pe

Dacă nu e zăpadă, atunci gropile de pe șosele fac probleme.

Un șofer care circula pe autostrada București – Pitești și-a continuat drumul spre casă cu platforma, după ce gropile i-au distrus două roți.  

Li s-a întâmplat și altora, care au fost nevoiți să oprească pe banda de urgență în aceeași zonă.

Bărbatul spune că cei mai mulți șoferi, inclusiv el, circulau cu 70-80 de kilometri pe oră, din cauza vremii nefavorabile. Prin urmare, nu viteza ar fi responsabilă pentru incident.

Reclama

Gropile, des întâlnite mai ales pe prima bandă, unde circulă mașinile grele, s-ar fi adâncit în ultimele zile din cauza înghețului.

Continua sa citesti

Transport

Viceprimarul Bucurestiului despre noile tramvaie: ”Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”

Publicat cu

pe

Următoarele tramvaie Imperio vor circula din primăvară pe liniile 25 și 32, a anunțat vineri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Tot vineri urmează să ajungă în București al 20-lea tramvai Imperio, la Depoul Militari, care va fi introdus alături de primele 19 tramvaie pe linia 41.

„Tramvaiul va fi asamblat până săptămâna viitoare și va intra cât mai curând în circulație, pe linia 41. Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”, a explicat Bujduveanu.

Linia de metrou ușor 41 este primul traseu rapid, complet utilat cu tramvaie noi și face legătura între Nordul și Vestul Bucureștiului

Următoarele tramvaie Imperio vor circula, din primăvară, pe următoarele trasee:
– Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur.
– Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Celelalte linii pe care vor circula tramvaie Imperio sunt: 1, 10, 21, 40, 55. Pe aceste linii, tramvaiele vor fi introduse doar după modernizarea căii de rulare, a menționat Bujduveanu.

El a mai spus că în acest an încep lucrările de modernizare a peste 50 km de șină de tramvai. Este o investiție de peste 1,9 miliarde de lei, care are termen de finalizare 18 luni.

Graficul de livrare al tramvaielor Imperior este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică, a amintit viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Transport

O gravida in 8 luni a pierdut sarcina, dupa ce a fost lovita pe trecere. Șoferul a fost prins pe Aeroportul Cluj, incercand sa fuga

Publicat cu

pe

O femeie gravidă în opt luni a fost izbită în plin cu mașina de un migrant! Bărbatul a părăsit locul accidentului, ba chiar a încercat să fugă și din țară.

„La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 18:39, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe str. Gura Caliței din sectorul 3. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că o persoană de sex feminin a fost surprinsă și accidentată de un autoturism al cărui conducător nu a rămas la locul producerii accidentului, părăsind locul faptei.

În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea pietonului, o femeie însărcinată, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație”, a transmis Poliția.

Ulterior, bărbatul a fost dat în urmărire și a fost prins.

„În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, conducătorul autovehiculului a fost identificat în persoana unui bărbat, cetățean străin. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei, iar în cursul acestei dimineți, bărbatul a fost depistat în punctul de frontieră din aeroportul municipiului Cluj-Napoca, încercând să părăsească țara.

Persoana în cauză va fi preluată de polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere care vor proceda la conducerea acesteia la sediul unității de poliție, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale”.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: