SONY DSC

 Vicepresedintele PNL Bucuresti, deputatul Ovidiu Raetchi, a afirmat, miercuri, ca este de datoria actualului primar general, Gabriela Firea, sa propuna o solutie viabila pe termen lung pentru rezolvarea situatiei RADET-ELCEN.
Liberalul a punctat ca PSD trebuie sa isi asume esecul pentru starea actuala a sistemului de termoficare, in conditiile in care a condus administratia bucuresteana si Executivul timp de aproape 4 ani, incepand cu 2012.

<

”In doar cateva zile, jumatate din locuitorii Capitalei pot ramane fara apa calda, dupa ce Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale catre ELCEN din cauza datoriilor. Din declaratiile publice, primarul general al Bucurestiului, Gabriela Firea, incearca sa paseze intreaga raspundere pentru situatia financiara dezastruoasa de la nivelul RADET-ELCEN catre Ministerul Energiei si Guvernul condus de Dacian Ciolos. As vrea sa ii amintesc doamnei Firea ca PSD, partidul din care face parte, a condus primaria Capitalei prin Sorin Oprescu din 2012 pana cand au inceput problemele sale cu legea. De asemenea, PSD a condus si Executivul, tot din 2012 pana in noiembrie 2015. Nu cred ca avem nevoie de o disputa politica, asa cum sunt convins ca noul primar al Capitalei intelege ca bugetul Bucurestiului nu este un sac fara fund. Dincolo de achitarea datoriilor RADET, astept ca Gabriela Firea sa vina cu o strategie fezabila pentru rezolvarea acestei probleme. Desi dezbaterile pe teme administrative au fost superficiale in timpul campaniei electorale, situatia dificila de la RADET-ELCEN a fost si este una dintre preocuparile cele mai importante ale bucurestenilor avand in vedere consecintele si implicatiile pe care le are asupra vietii de zi cu zi”, a atras atentia Ovidiu Raetchi, scrie Adevarul.

Transparenta face diferenta