Acasă Transport Veste buna pentru traficul Bucurestiului: ”Centura Azuga-Bușteni va avea patru benzi, nouă...

Veste buna pentru traficul Bucurestiului: ”Centura Azuga-Bușteni va avea patru benzi, nouă poduri, două pasaje, un tunel și va fi gata în trei ani”

143

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a convocat astăzi o ședință pentru grăbirea procedurilor de construire a variantei ocolitoare Azuga-Bușteni în vederea descongestionării traficului de pe Valea Prahovei. La întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, CNAIR și primarii oraşelor Sinaia şi Buşteni, Vlad Oprea şi Mircea Corbu.

„Ne dorim ca viziunea Consiliului Judeţean Prahova să fie complementară cu cea a CNAIR, astfel încât să reuşim să construim proiecte fiabile pe termen lung. Ne dorim, de asemenea, implicarea CNAIR în realizarea centurilor de pe Valea Prahovei pentru că sunt lucrări de infrastructură de o importanţă naţională“, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Pentru Azuga-Buşteni, proiectul prevede realizarea unei şosele  de tip drum naţional (4 benzi), prevăzut, printre altele, cu 2 pasaje supraterane, 2 pasaje subterane, 1 tunel, 9 poduri, ecrane fonoizolante/fonoabsorbante. Costul estimat este de aproape 430.000.000 lei (inclusiv TVA), iar durata de realizare este de 36 de luni.

<