Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a anunţat luni că a finalizat lucrările de întreţinere şi reparaţii la pista numărul 1 şi la căile de rulare a aeronavelor din aeroportul Henri Coandă.
Potrivit unui comunicat de presa, CNAB a anunţat în septembrie că a demarat lucrări de reparaţii la pista numărul 1 a aeroportului Henri Coandă.

<
”Lucrările s-au încheiat în acest week-end şi au totalizat o suprafaţă de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 şi alţi 27.745 mp la platforme şi căi rulare a avioanelor”, se arată în comunicat.

Lucrările de reparaţii s-au defăşurat în special noaptea, în afara orelor de vârf ale traficului aerian, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor şi pentru reducerea disconfortului pasagerilor, potrivit CNAB.
Lucrările au avut un grad de complexitate ridicat şi s-au desfăşurat sub trafic, dar au depins de condiţiile meteo, potrivit companiei. CNAB a anunţat că finalizarea lucrărilor permite operarea pistei la capacitate maximă, inclusiv în condiţii de vizibilitate redusă (ceaţă, ninsoare abundentă) sau vreme nefavorabilă.