Vineri s-a deschis o noua cresa, „Zebra Zou”, pe Calea Floreasca 165, la cinci minute de mers pe jos de statia de metrou Aurel Vlaicu.
Cresa, situata in mijlocul unui parc si avand propriul loc de joaca in aer liber, special amenajata pentru copiii intre zero si trei ani, este rezultatul colaborarii intre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si SOS Satele Copiilor. Fundatia a pus la dispozitie spatiul, iar DGASMB a facut toate amenajarile necesare ingrijirii copiilor, la standarde europene, anunta bucurestifm.ro.
Cresa poate primi 27 de copii, dintre care 10 trebuie sa fie copii de etnie roma din zona Soselei Petricani. Aceasta conditie este impusa de grantul norvegian care a finantat in proportie de 85% investitia.
Costurile proiectului au fost estimate la peste 340.000 de euro. Insa, cum prin procurarea celor necesare pe SEAP, DGASMB a reusit sa faca economie, cheltuind doar 168 de mii de euro, restul banilor vor fi destinati finantarii functionarii proiectului.
Noua cresa de pe Calea Floreasca este destinata si incurajarii parintilor care se hotarasc sa se intoarca mai devreme din concediul legal de ingrijire a copiilor, iar inscrierile pentru cele 17 locuri ramase libere incep chiar de astazi.

<
Transparenta face diferenta