Organizația PLUS București l-a desemnat marți pe Alin Stoica, președintele filialei Sector 6 a partidului, pentru funcția de prefect al Capitalei în locul lui Traian Berbeceanu, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul formațiunii.

<

El a candidat la alegerile parlamentare din decembrie, dar de pe o poziție neeligibilă.

UPDATE: Comunicatul oficial al USR PLUS: 

USR PLUS București îl propune pe Alin Stoica pentru funcția de prefect al Capitalei.

USR PLUS înțelege să respecte cu responsabilitate mandatul politic dat de bucureșteni ca principala forță politică în care aceștia au încredere, reconfirmată la alegerile parlamentare, asigurând monitorizarea și susținerea programului de guvernare și a reformelor și prin instituția Prefectului.

Alin Stoica, președinte al Filialei PLUS Sector 6, este de profesie avocat (absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București) și are experiență atât în ceea ce privește interpretarea și aplicarea actelor normative, cât și a elaborării acestora.

Pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate. Atribuțiile acestei comisii sunt de revizuire și avizare a tuturor proiectelor de legislație în domeniu.

În același timp, de peste cinci ani, reprezintă organizații patronale la nivel de industrie și la nivel național în unele dintre discuțiile privind elaborarea de acte normative, atât la nivelul Guvernului, cât și la nivelul Parlamentului.

Printre actele normative la modificarea sau elaborarea cărora care a participat se numără și:
– Codul Muncii;
– Legea Dialogului Social;
– Legea privind telemuncă;
– Legea privind ucenicia;
– Ordonanța de urgență privind munca cu timp redus (kurzarbeit).

Alin Stoica este membru PLUS de la înființarea partidului și a făcut parte din Comisia de Integritate Națională a Alianței USR PLUS pentru alegerile locale, contribuind la efortul de selectare a candidaților comuni prin verificarea respectării principiilor și valorilor promovate de Alianța USR PLUS.

Ca prefect, Alin Stoica își propune un obiectiv-cheie: aplicarea la nivel local a programului guvernamental de profesionalizare și depolitizare în administrația publică.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureștiului, pe reforma administrației. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare și depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcționat România până acum.

Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administrației publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetățeanului este pe primul loc.

Nu în ultimul rând, îmbunătățirea siguranței cetățenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua inițiativele bune, deja începute, și vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părțile implicate”, a declarat Alin Stoica.

USR și PLUS au decis să-și împartă cei 14 prefecți care revin alianței potrivit unui raport de 2 la 1, aceeași regulă fiind păstrată și în privința subprefecților.

Astfel, USR va numi nouă din cei 14 prefecți care revin alianței, în vreme ce PLUS va numi restul de 5, inclusiv în București.

De asemenea, 20 dintre subprefecți vor reveni USR, iar ceilalți opt vor fi numiți de PLUS (detalii aici).

La începutul lunii trecute, președintele PLUS, Dacian Cioloș, a lăsat să se înțeleagă, într-o postare pe Facebook, că Traian Berbeceanu, actualul prefect numit de PNL, ar putea fi păstrat în funcție.

Surse din cadrul USR PLUS au declarat atunci pentru G4Media.ro că postarea lui Cioloș a provocat iritare în filialele USR și PLUS.

Potrivit acestora, poziția de prefect al Bucureștiului a fost prima pentru care a optat alianța USR PLUS, ceea ce arată că este una extrem de prețioasă, iar păstrarea în funcție a lui Berbeceanu ar semnala că, practic, Capitala rămâne în continuare la PNL.