USR PLUS Bucuresti ii solicita public primarului general al Capitalei, Nicusor Dan, sa suspende concursurile pentru postul de director al Directiei Management si Structuri Unitati Sanitare si de director general al Administratiei Strazilor, sustinand ca criteriile de participare „sunt scrise cu dedicatie”. USR PLUS Bucuresti este condus de Vlad Voiculescu.

<

„USR PLUS Bucuresti ii solicita ferm primarului Nicusor Dan sa stopeze mascarada concursurilor din Primaria Capitalei. Primarul Nicusor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primaria Capitalei si institutii din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicatie”, se arata intr-un comunicat transmis miercuri.

Sursa citata mentioneaza ca viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, i-a atras atentia edilului general inca din data de 8 iulie pe tema organizarii concursurilor pentru aceste posturi si „a primit asigurarea ca acestea vor fi anulate deoarece au conditii specifice restrictive, lucru care nu s-a intamplat”.

„USR PLUS nu poate lua parte la aceasta mascarada facuta cu dedicatie pentru anumite persoane din PNL si PMP. Primarul general a primit din partea USR PLUS sprijinul pentru ca aceste practici ilegale si imorale sa nu mai aiba loc in administratia bucuresteana.  Criteriile publicate odata cu dosarele de concurs sunt restrictive si urmaresc calificarea unui numar cat mai mic de candidati pentru inscriere la concurs.

(…) Criteriile publicate sunt stabilite in vederea calificarii si castigarii concursului de catre anumite persoane. USR PLUS solicita public primarului general sa suspende aceste concursuri.

(…) In caz contrar, USR PLUS nu va ezita sa intreprinda orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalitati si reluarea concursurilor intr-un mod corect”, se mai arata in comunicat.