Turist
Urmeaza o noapte alba in Bucuresti. Vezi ce poti face la Noaptea Muzeelor!

Pe 18 mai 2018 este Ziua Internațională a Muzeelor, iar pe 19 mai Noaptea Muzeelor.
Ziua Internațională a Muzeelor este o sărbătoare cu o lungă tradiție în întreaga lume.
Aceasta a fost organizată pentru prima dată în 1977 și este sărbătorită în fiecare an în ziua de 18 mai.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, vineri, 18 mai 2018, bucureștenii vor avea acces gratuit la toate sediile Muzeului Municipiului București (intervalul orar 10.00-
18.00).
Pe 19 mai, de Noaptea Muzeelor, accesul va fi gratuit, începând cu ora
18.00.
Muzeul Municipiului Bucureşti reprezintă un complex muzeal amplu, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea Bucureştiului.
De Noaptea Muzeelor, Muzeul Municipiului București (MMB) a pregătit un program
extrem de variat, cu spectacole de teatru, statui vivante, concerte, observații
astronomice dacă cerul este senin și reconstituiri istorice, organizate la muzeele și
casele memoriale ale MMB.
Toți cei interesați sunt invitați să descopere expoziții într-un mod inedit, făcând o plimbare nocturnă prin istoria, cultura și arta Bucureștiului.
Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2) oferă vizitatorilor reprezentații ale grupului
”Redescoperă Istoria”, trei spectacole diferite ale Teatrului MASCA, precum și un concert extraordinar, la miezul nopții, cu soprana Arlinda Morava și Bucharest Ladies Cvintet.
La Palatul Suțu pot fi vizitate expozițiile „Timpul Orașului”, „Fizionomii unificatoare «Toți în unu»-Povestea unui proiect de țară”, „Războiul între mit și artă”, „JÓZEF PIŁSUDSKI – om de stat al Poloniei și Europei”, „Imagini ale invizibilului” și expoziția outdoor de fotografie InstantA.
Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victorei nr. 151) invită publicul să participe la două
spectacole cu actorii Irina Movilă, Marius Bodochi, Vitalie Bichir, Dorin Enache, Vlad Brumaru, Lorena Sanda, Ana Dumitrescu și Mihnea Ghinea, cărora li se alătură instrumentiștii Cristian Soleanu și Constantin Urziceanu. Teatrul MASCA va avea și aici trei spectacole.
La Casa Filipescu-Cesianu pot fi vizitate expozițiile „Muzeul Vârstelor” și „Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropozoomorfă – de la artă la identitate”.
Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bd. Lascăr Catargiu nr. 21) va avea deschisă noua expoziție permanentă „Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie".
De asemenea, pot fi vizitate, muzeele Theodor Aman, George Severeanu, Nicolae Minovici sau Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16)
Programul detaliat al evenimentelor MMB organizate de Noaptea Muzeelor poate fi consultat pe pagina de internet http://muzeulbucurestiului.ro.
Sursa: Muzeul Municipiului București
Turist
Profesor la ASE București despre turismul românesc: ”Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de o săptămână la Sinaia”

Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice, scrie pe contul său de Facebook despre tarifele practicate pentru o urcare pe Babele, dar și de prețurile din Sinaia, concluzionând că pentru o vacanță, o familie cu doi copii va cheltui până la 3 salarii medii pe economie.
“O urcare la Babele dus-întors cu telecabina a ajuns 190 de lei/persoană. O familie cu doi adulţi şi doi copii scoate din buzunar 600 de lei pentru o plimbare la Babele. Anul trecut era cam 60 lei / persoană. O apă la restaurant 15 lei. O supă de roşii 20 de lei. O bere la sticlă de 330 ml 12-15 lei. Mâncarea mai scumpă cu minim 20% ca în Centrul Vechi din Bucureşti. Preţurile sunt din Sinaia. Cazarea la fel, mai scumpă cu 20%.
Foarte scump dacă le aduni pe fiecare. Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de doi adulţi şi doi copii de o săptămână. Minim”, spune profesorul.
Cristian Păun critică ideea vehiculată recent cu privire la posibila creștere a TVA-ului în industria HORECA, ca una dintre măsurile potențiale de creștere a veniturilor bugetare și pentru eliminarea excepțiilor din cadrul fiscal.
”Cea mai proastă idee este, într-un astfel de context, să creşti TVA pentru HORECA şi salariul minim. Care mai este logica să dai vouchere de vacanţă şi să supraimpozitezi sectorul? Plimbi bani ca să spui că faci lucruri pentru popor. Politici publice care se anulează reciproc. Te ţin pe loc, nu te împing în faţă… Cele mai fericite vor fi supermarketurile din staţiuni!”, scrie profesorul Cristian Păun.
Turist
Nicusor Dan a inaugurat Targul de Craciun din Bucuresti: ”Cei mici au la dispoziție parcul de distracții cu patinoar, caruselul și cea mai mare roată panoramică din România”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vizitat duminică seara Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Acesta a transmis că s-a bucurat că în ciuda vremii ploioase erau prezenți mulți vizitatori.
„M-a bucurat faptul ca foarte mulți oameni, bucureșteni și turiști deopotrivă, au venit la deschiderea târgului, în ciuda ploii”, a spus primarul.
El a transmis că pe toată perioada Târgului „cei mari se pot bucura de concerte, de mâncarea tradițională și de produsele artizanale ale meșterilor prezenți la târg, iar cei mici au la dispoziție o serie de activități în parcul de distracții cu patinoar, carusel și cea mai mare roată panoramică din România, cu o înălțime de 36 de metri”.
Târgul de Crăciun din Piața Constituției este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu TVR.
Accesul este gratuit, iar târgul va fi deschis până pe data de 26 decembrie.
Turist
Premiera la metrou: Călătorii pot să vadă astăzi cum funcționează ‘inima metroului’

Un tur ghidat în Dispeceratul central va avea loc vineri, în cadrul Zilei porților deschise, cu ocazia aniversării a 43 de ani de la înființarea metroului bucureștean, anunță descopera.ro. Vineri, între orele 10.00 și 14.00, în stația de metrou Piața Unirii 1, călătorii sunt așteptați să descopere cum funcționează „inima metroului”, Dispeceratul Central.
Vizitatorii vor beneficia de un tur ghidat în locul de unde se coordonează atât circulația trenurilor de metrou, cât și activitățile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopții.
Accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane
Dispeceratul Central al Metrorex funcționează în permanență de 43 de ani. Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza cărții de identitate.
„Din motive de securitate, accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane, fără a fi permisă intrarea cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genți) și obiecte interzise. Copiii vor veni însoțiți de adulți”, transmite Metrorex.
În 1979, primul tren de metrou intra în circulație. În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulație pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) și un depou. Astăzi, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiți pe 5 magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și 6 depouri.
- Sectorul 6o săptămână in urma
Achizitiile din primaria lui Ciprian Ciucu sub lupa DNA! De ce-l sustine Ciucu pe Gadiuta, exclus din USR, fara atributii?
- Imobiliare2 săptămâni in urma
ANALIZĂ: Piața imobiliară a Bucureștiului se prăbușește. Efectele economice sunt mai grave decât se bănuia
- Mondeno săptămână in urma
Cine moștenește averea actriței Rona Hartner?
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Cutremur in Jandarmeria Romana dupa ce o angajată a fost prinsă cu droguri în poșetă
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Clanul interlop care a speriat Bucurestiul saltat de mascati. A fost luat pe sus și Nuredin Beinur, cunoscut drept „Spaima Litoralului”
- Politica2 săptămâni in urma
Nicușor Dan nu se trezește nici în ultima clipă: Decât să muncească mai bine dă Primăria Capitalei PSD-ului și Gabrielei Firea
- Stiri Bucuresti actualitate2 săptămâni in urma
Lucrurile au scăpat de sub control în București: Un șofer beat a vrut treacă cu mașina peste polițiști
- Timp liber2 săptămâni in urma
Premieră: Muzeul Antipa propune publicului o nouă experiență de vizitare interactivă