Unic in Romania! Opera Fringe Festival debuteaza la Bucuresti!

Prima ediţie a „Opera Fringe Festival”, un festival de tip unic in Romania care îşi propune să încurajeze atât tinerii artişti cât şi publicul să aleagă o nouă alternativă, are loc între 19-24 septembrie, la Centrul Cultural Casa Artelor din Bucureşti, prezentând spectacole de operă independente.
Necesitatea de la care a pornit proiectul constă în faptul că anual peste 150 de tineri termină Conservatorul, iar operele de stat scot foarte rar la concurs un post pentru aceştia. Aşadar, urmărind cum se dezvoltă conceptul de teatru independent, atât în Bucureşti, cât şi în ţară, organizatorii doresc să lanseze pe scena culturală ideea că opera este un domeniu în care segmentul independent nu s-a manifestat încă din lipsa de iniţiativă şi de fonduri.
Prin organizarea acestui festival se doreşte expunerea şi promovarea tinerilor artişti, dându-le ocazia să işi valorifice potenţialul şi spiritul creator într-un context mai liber.
Festivalul se deschide luni 19 septembrie cu o Conferinţă de presă şi un spectacol recital invitat. Pe durata celor şapte zile de festival vor fi prezentate publicului spectacolele înscrise în competiţie – spectacole din Bucureşti, Iaşi şi Cluj – urmând ca la finalul festivalului, în cadrul unei Galei să fie premiate cele mai bune spectacole.
Totodată, la finalul festivalului, va avea loc o Conferinţă dezbatere a conceptului de Operă Independentă. Această conferinţă de final are rolul de a crea o punte deschisă pentru noi colaborări, dar şi de a iniţia o comunicare directă între antreprenori culturali, regizori sau specialisţi în sectorul cultural şi interpreţi, discuţie menită să genereze întrebări şi concluzii de ambele tabere.
Programul Opera Fringe Festival 2016 începe luni, 19 septembrie, de la ora 20:00 cu spectacol „În principiu femeile mor”, spectacol invitat.
Spectacolele înscrise în competiţie sunt următoarele: 20 septembrie, de la ora 20:00, va avea loc spectacolul„La serva Padrona”, Bucureşti, 60 min; 21 septembrie, 14:30, spectacolul „Inimă de copil”, Iaşi, 60 min, iar de la ora 20:00 spectacolul „Motanul încălţat”, Bucureşti, 70 min. Pe 22 septembrie de la ora 20:00 se va juca spectacolul „Hansel şi Gretel”, Iaşi, 60 min; pe 23 septembrie de la 14:30, spectacolul „Povestea Micului Pan”, Bucureşti, 75 min, iar în aceeaşi zi de la ora 20:00 spectacolul „Căsătoria secretă”, Iaşi, 120 min.
Pe 24 septembrie de la ora 14:30 este programat spectacolul „Dido şi Aeneas”, Bucureşti, 60 min, iar de la ora 20:00 spectacolul „2%”, Cluj, 80 min.

<