Ionut Tudorica, redactor sef adjunct la publicatia Economica, relateaza cum a reusit sa-si salveze copilul dupa ce un preot era sa il inece in cristelnita in timpul botezului.

<

Inteleg ca s-a inecat un copil in cristelnita. Nu e primul si nu va fi nici ultimul, din pacate, pana nu se schimba obiceiul asta absolut prostesc. Care n-are nicio legatura cu Dumnezeu. Sau cu Hristos.

Copilul meu cel mic, Andrei, urma sa fie botezat la o biserica din cartierul Turda al Bucurestilor. Mama lui s-a ocupat de toate oficiile si i-am sugerat sa-i sugereze popii sa nu-l scufunde la botez. Ca botezat esti cu apa, nu cu scufundare.

Zis si facut. Ajungem in ziua cu pricina, popa promitandu-i femeii ca nu se va intampla asta. Si-l scufunda, frate. Moment incare l-am injurat. Nu mai tin minte exact ce i-am zis, dar a fost ceva de genul ‘de ce mortii ma-tii ai facut asta?’. Moment in care asistenta a ramas consternata. Familia fetii fiind chiar uimita peste masura ca l-am injurat pe popa in biserica.

Il scoate din cristelnita si femeile se duc la masa sa-l imbrace. Au trecut cateva secunde de liniste (totala) si m-am dus intre ele si le-am dat la o parte.

– Ba, voi nu vedeti ca nu mai respira??

Si l-am luat de pe masa si l-am intors invers si am inceput sa-l bat pe spate pana a inceput sa planga, in sfarsit.

Imi venea sa-l omor pe popa, care intre timp disparuse din incapere.

Asta e povestea. La botez mi-am salvat copilul de la inec. Dupa ce popa promisese ca nu va face aia.

Obiceiul asta trebuie sa inceteze.Sa fie schimbat. Adica, au schimbat Tatal Nostru, ca nu suna bine ‘si nu ne duce pe noi in ispita’ si nu se poate schimba asta?”, a relatat Tudorica pe Facebook.

Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfasoara, a declarat, marti, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

El a precizat ca orice detaliu legat de cazul respectiv poate fi solicitat Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, unde se desfasoara ancheta.

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor anunta luni ca va stabili circumstantele in cazul bebelusului care a decedat dupa botez, precizand ca a luat deja legatura cu preotul care a oficiat slujba si cu persoanele prezente la ritual. Sursa citata preciza ca, dupa ce se vor stabili circumstantele in care s-a petrecut aceasta tragedie, se vor decide si masurile necesare a fi impuse.

Un copil in varsta de o luna si jumatate a decedat, luni, la spital, dupa ce a facut stop cardio-respirator duminica, in urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica „Sf. Constantin si Elena” din Suceava, in timpul caruia ar fi fost complet scufundat in apa.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava, Dan Teodorovici, bebelusul a fost gasit in stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la fata locului, l-a resuscitat si apoi l-a transportat la spital.