Acasă Monden Un cunoscut cantaret din Bucuresti, printre huliganii care au vandalizat o pensiune...

Un cunoscut cantaret din Bucuresti, printre huliganii care au vandalizat o pensiune din Capitala de Revelion

1151

Tinerii care au devastat o pensiune din Capitală, în noaptea de Revelion, au fost identificaţi în mare parte de autorități. Printre ei se află şi minori. Cel care a închiriat vila alături de prietenii săi este un trapper cu milioane de vizualizări pe platforma Youtube, cunoscut în rândul tinerilor sub numele de Alberto Grasu.

El le-a transmis public fanilor săi că a petrecut, într-adevăr acolo, dar că nu se consideră vinovat pentru ce au făcut alte persoane, care au apărut ulterior la petrecere, ştiind că acesta este acolo.

Potrivit lui, persoane străine au început să vină neinvitate cu musafiri despre care cei ce au închiriat vila nu ar fi avut habar, după ce adresa ar fi fost postată pe Instagram.

Despre maceta menţionată de proprietarul vilei, artistul a spus că era de fapt un cuţit cu care au tăiat tortul şi au desfăcut şampania la miezul nopţii.

De altfel, artistul a spus că la intrare nu el şi prietenii săi ar fi tăiat bilete şi că tot dezastrul din casă a început la ora 11.00 când în vilă s-ar fi spart o ţeavă de apă şi clădirea a fost inundată.

Cu toţii sunt cercetaţi pentru distrugere, după ce au spart pereţii si televizoarele, dar şi sistemul de supraveghere al clădirii, ca să nu fie recunoscuţi.

Proprietarul estimează paguba la cel puţin 20.000 de euro.

Aceştia sunt doar câţiva dintre tinerii care au făcut ravagii în vila din sectorul 4 al Capitalei. Adolescenţii au plătit 3500 de lei ca să închirieze clădirea în noaptea de Revelion, după care au facut acolo, dezastru.

Iancu Babu, proprietarul cladirii: „Cred că a fost o petrecere tematică de distrugere. Pe 31 decembrie, m-au sunat în jur de două jumate trei că ar vrea să închirieze o vilă pentru Revelion. Eu fiind plecat la munte, zic ok, te întâlneşti cu colega mea pe la ora şapte şi stabiliţi cu ea toate detaliile. După aia, pe la ora 10 m-am tot uitat pe camere. Era ok. Pe la 11.00 camera care e la lobby aici nu mai funcţiona.”

Initial adolescenţii au acoperit cu staniol o cameră de supraveghere, apoi au spart biroul proprietarului şi au tăiat caburile sistemului de supraveghere, ca sa nu fie monitorizaţi. Camerele au înregistrat doar până la ora 10 si jumătate.

Iancu Babu, proprietar: „Era o distracţie de copii, stăteau vorbeau, nu era cine ştie ce.”

Reporter: Înţeleg că unul dintre ei avea chiar şi o macetă pe care o flutura.

Proprietar: „Da, am văzut pe cameră că flutura o macetă, le arăta cât de şmecher e el.”

În total, şase camere au fost distruse, patru dintre ele complet. Uşile au fost rupte, iar pereţii au fost sparţi şi nici baia nu a scăpat de furia petrecăreţilor. Plăcile de faianţă au fost smulse din perete iar bazinul WC-lui a fost spart şi capacul a ajuns aici, în pat.

Tinerii ar fi invitat şi alte persoane la petrecere cărora le-ar fi cerut o taxă de intrare.

Vecină: „Am văzut foarte mulţi tineri. Erau foarte mulţi tineri, fete, băieţi. Intrau, ieşeau… păreau tineri d-aştia mai cum sunt în ziua de azi mai de distracţie.”

Petrecăreţii au vandalizat tot ce au putut, inclusiv tablourile pe care le-au spart iar cioburile s-au împrăştiat peste tot şi au ajuns şi în pat.

Proprietarul a făcut plângere penală. El susţine că anchetatorii ar fi gasit în vilă probe care ar arăta că tinerii s-au drogat cu marihuana şi cocaină.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: „Având în vedere că au relaționat telefonic și cheile au fost predate de un intermediar, nu a putut preciza date de contact sau numărul persoanelor care au participat.”

Cercetările sunt continuate de poliţiştii secţiei 14 pentru infracţiunea de distrugere pentru care vinovaţii ar putea face între 3 luni şi 2 ani de închisoare.

<