Un bucurestean si-a ajutat sotia sa avorteze, la Maternitatea Giulesti, dupa ce doctorul s-a razgandit!

Un bucurestean si-a ajutat sotia sa avorteze, la Maternitatea Giulesti, dupa ce doctorul s-a razgandit!

Doi soti din Bucuresti au avut parte de o experienta traumatizanta. Medicul care a declansat procedura de avort a lasat-o pe femeie singura in sala de operatii pentru ca religia nu ii permite sa ia parte la un avort.

In 2011, Liliana si Iulian Ghimpeteanu primeau cu bucurie vestea ca vor avea un copil, dupa 10 ani de asteptari. Doar ca bucuria acestora nu a durat mult. Medicii i-au anuntat ca bebelusul pe care il asteapta se va naste cu malformatii. Desi trecusera cele 12 saptamani de sarcina necesare unui avort legal, Liliana si Iulian au decis sa renunte la sarcina, scrie Digi 24.

„Am solicitat ajutorul medicilor, pentru o sarcina care se anunta cu foarte mari probleme. Au decis ca sarcina este cu extrem de mari probleme si se impune un avort terapeutic. Este un protocol medical, este acceptat si este facut de catre o institutie de stat prin comisia aceasta facuta din profesori de obstetrica-ginecologie”, spune Iulian Ghimpeteanu.

O comisie, formata din trei medici, a aprobat avortul terapeutic, la Maternitatea Giulesti, din Bucuresti. Dupa declansarea procedurii, insa, Liliana Ghimpeteanu s-a trezit singura in salon. Medicul care trebuia sa o supravegheze nu a trecut sa o viziteze toata noaptea. Spre dimineata, alarmat de telefoanele disperate ale sotiei, Iulian Ghimpeteanu a venit la maternitate si a ajutat-o sa scape de sarcina. Practic, si-a ajutat sotia sa avorteze.

„Sotia era singura, absolut singura”, spune Iulian Ghimpeteanu.
„Telefonul era deschis in timpul travaliului si sotul meu vorbea tot timpul cu mine la telefon, ma incuraja”, spune Liliana Ghimpeteanu.
„(…) Ea imi spunea ca este singura, ca solicita, o auzeam ca striga dupa ajutor, deci nimeni, absolut nimeni…(…) E o procedura asemanatoare unei nasteri”, afirma Iulian Ghimpeteanu.

„Ce a citit, ce a vazut la televizor… Dupa ce a iesit copilul atunci a aparut si medicul, si asistenta, si infirmiera, sotul meu era plin de sange pe camasa, pe pantaloni si medicul era foarte speriat. Si sotul meu s-a intors si a spus “Domnule doctor, ma scuzati ca am facut treaba in locul dumneavoastra”, spune Liliana Ghimpeteanu.

Socul a fost urias. Sotii Ghimpeteanu sustin ca medicul desemnat sa urmareasca procedura le-ar fi spus ca a lipsit de langa pacienta pentru ca… religia nu-i permitea sa ia parte la un avort.
„(…) A justificat ca nu-i permite religia”, afirma sotii Ghimpeteanu.

„I-a reprosat faptul ca romancele apeleaza la avort, in timp ce in tara lui nu se intampla asa ceva. In tara lui de origine femeile nu renunta la copii cum renunta romancele noastre, asa de usor”, adauga Iulian Ghimpeteanu.

Citeste mai multe AICI.

Share this post