Un turist în vârstă de 40 de ani a murit în sâmbătă seară, în munții Făgăraș, după ce a căzut de la 400 de metri înălțime. Bărbatul era din București și se afla singur pe munte. El intenționa să escaladeze o creastă – a transmis Digi24.

<

„Era o persoană experimentată. Cunoștea muntele, era bine echipată, însă ce a ales el să facă nu era orect să facă. Se afla pe un traseu de alpinism, numai că alpinismul se face împreună cu un coechipier și cu asigurări. Or, domnul  a ales să meargă singur și s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple. Din păcate, muntele este tratat cu superficialitate”, a transmis pentru Digi24, șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

Acesta a mai relatat că serviciul Salvamont a fost apelat prin 112. 

„Apelanta care a sunat a spus că l-a văzut pe turist căzând exact ca un bolovan din piatră în piatră, de pe un perete. Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului și era clar că a căzut foarte mult pentru că avea multiple traumatisme. Am sperat că putem să-l livrăm în viață elicopterului. Era inconștient. A supraviețuit până a venit elicopterul. Din păcate, leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat”, a spus Ion Săndoiu.

Transparenta face diferenta