Un bucurestean a lasat totul balta pentru a traversa Africa pe bicicleta! ”Daca dorinta este puternica trage dupa ea totul!”

0
533

Dupa ce a citit cartea Aventurile lui Kara Ben Nemsi in Africa (de Karl May), Bogdan Gabriel Marcu  a inceput sa isi doreasca sa vada si el lumea cand va fi mare. Au trecut anii si in octombrie 2016 Bogdan, nascut in Bucuresti, s-a trezit pe bicicleta prin Cairo, capitala Egiptului, de unde a inceput aventura lui pe continentul african.
Dupa un accident de motocicleta in 2013 care l-a tinut la pat 6 luni de zile, Bogdan a decis sa plece in aventura vietii lui pe bicicleta. De ce totusi in Africa? El spune ca asociaza Africa cu aventura, cu peisaje de basm si oameni simpli si primitori, iar daca o accepti asa cum este descoperi o societate mai relaxata si mai corecta, puncteaza Bogdan Gabriel Marcu (33 ani), fost IT-ist, scrie wall-street.ro.
Bogdan spune ca „dorinta” este tot ce conteaza atunci cand noi, oamenii, vrem sa facem ceva, orice ar fi acel ceva.

<

„Daca exista si este suficient de puternica va trage dupa ea totul. Dorinta mea de calatorie a luat fiinta de mic, cand savuram cartile de aventura scrise de Karl May si a fost desavarsita cand, dupa accident, am aflat cat de usor poti pierde tot”, subliniaza Bogdan, care transmite ca merita sa te bucuri altfel de viata.


Dupa aparitia dorintei, care practic l-a scos in lume pe Bogdan, a fost necesara realizarea unei biciclete care sa reziste la traversarea intregului continent african.

„Am petrecut destule nopti nedormite cautand piesa perfecta. Cat de mica, i-am acordat atentia mea maxima. In final doar drumul imi va spune daca alegerile au fost corecte”, detaliaza bucuresteanul, care a pregatit si aparate foto-video pentru amintiri, dar s-a pregatit si pe sine cu cateva vaccinuri impotriva diverselor boli. Apoi a luat doua vize, pentru Egipt si Sudan, si a plecat sa traiasca experiente demne de o carte.

Din Cairo, Egipt, Bogdan a urmat cursul Nilului prin Sudan si apoi a continuat sa pedaleze prin Uganda, Tanzania, Kenya, Malawi si Botswana. Acum, tanarul spre indreapta spre Namibia, pentru ca mai apoi sa mearga in Zambia. El spera ca in iunie sa ajunga in Cape Town, Africa de Sud, unde se va incheia aventura sa pe doua roti. In total, bucuresteanul estimeaza ca va parcurge 40.000 km dand la pedale.

Citește mai multe pe wall-street.ro.