Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei in Regimul Dragnea, dezvaluie ca „un primar de sector” l-a amenintat ca il revoca din functia de ministru daca nu initiaza „OUG pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura, precum si pentru amnistie si gratiere”, informează Aktual24.ro.

<

„Mesaj care va fi sters peste o ora ! Acum inteleg, din alta perspectiva, motivul pentru care un primar de sector insista sa initiez OUG pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura, precum si pentru amnistie si gratiere !

PS: incheia spunand – ‘daca nu, propun revocarea dvs’”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Tudorel Toader se refera, cu certitudine, la Daniel Tudorache, care fost recent inculpat de DNA pentru luare de mita si spalare de bani.

Fosta sotie a lui Daniel Tudorache a incheiat o conventie si garanteaza cu trei imobile cautiunea stabilita in cazul ei si al fostului primar, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, plangerea lui Tudorache impotriva cautiunii de un milion de euro solicitata de DNA.

Conform DNA, in perioada 2008-2018, Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproportionat de mari comparativ cu veniturile sale si ar fi apelat la sotia si menajera sa pentru a ascunde banii obtinuti ilicit. Astfel, au fost deschise conturi pe numele acestora, au fost cumparate pe numele fostei sotii imobile in valoare de 305.000 euro si 470.000 lei, precum si bijuterii de sute de mii de euro, intre care un diamant de 190.000 de euro.

„In perioada in care a ocupat functii publice (2008-2018), inculpatul Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproportionat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obtinute in mod nelegal, acesta ar fi interpus doua persoane (sotia si menajera), care au actionat ca proprietarii aparenti ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele doua, sumele sa fie introduse in circuitul civil.

Banii astfel introdusi in circuitul civil ar fi fost utilizati pentru a achita excursii in strainatate, bijuterii, articole vestimentare de lux atat din tara, cat si din strainatate, autoturisme, imobile, scoli private, acordarea de imprumuturi, constituirea de depozite.

In perioada de referinta (2008-2018), in care Daniel Tudorache ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentand o medie de aproximativ o mie de euro pe luna), exista suspiciunea ca acesta ar fi savarsit infractiunea de spalare a banilor constand in:

– depunerea de sume de bani in numerar prin intermediul fostei sotii si al menajerei, in conturi bancare deschise pe numele acestora – in total 2.990.000 lei si 235.000 euro;
– achizitionarea de bunuri imobile pe numele fostei sotii in suma totala de 305.000 euro si 470.000 lei, sume platite de asemenea in numerar;
– acordarea unui imprumut unei persoane, tot in numerar, in cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei sotii;
– achizitionarea de bijuterii, inclusiv diamante, a caror valoare urmeaza a fi stabilita (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel in valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii in valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant in valoare de 80.000 euro si un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei si lantisor cu pandantiv in valoare de 11.200 de euro, etc.);
– achizitionarea de actiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei sotii;
– asocierea in participatiune cu o societate privata cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei sotii

Toate acestea cu fonduri cu privire la care exista suspiciunea ca sunt provenite din infractiuni”, a anuntat DNA.

Sursa: Aktual24.ro

Transparenta face diferenta