Trei mari spitale ale Bucurestiului vor trata exclusiv pacienti cu noul Coronavirus

Autoritatile fac pregatiri intense anticipand o explozie a cazurilor de coronavirus in tara noastra, motiv pentru care trei mari spitale ale Bucurestiului sunt in curs de transformare, astfel incat sa trateze numai cazuri de Coronavirus.

<

Spitalul colentina, urmat de spitalele Floreasca si Universitar vor fi transformate in unitati de tratare a infectiilor cu coronavirus, au anuntat surse medicale citate de Europa FM.

„In scenariul 3, cele 7 clinici regionale pentru COVID-19 vor trata doar cazuri severe si critice, iar celelalte spitale judetene sau spitalele mari cum este si Colentina se vor axa pe formele usoare si medii, urmand ca patologia non-COVID sa fie preluata de sectiile de penumologie de suport, in sectiile de boli interne. La Colentina nu se mai fac internari, decat cei care sunt acum se vor pregati sa se externeze.

E nevoie de personal suplimentar tocmai in pregatirea viitoarelor scenarii. Decretul prevede intr-adevar si angajrea directa a personalului medical si achizitionarea directa a echipamentelor si medicamentelor. Decretul prevede si posibilitatea de a rechizitiona anumite cladiri pentru cazarea acestor pacienti.

Cel mai devreme, echipamentele pot veni si maine. Acum noi achizitionam echipamente de protectie, masti, dispozitive medicale, ventilatoare, aparat real-time PCR, teste, si Comisia Europeana ne-a informat sa dam necesarul pentru o achizitie la nivel european.

Speram sa nu fie o explozie a numarului de cazuri, vrem sa limitam focarele mici si cresterea intr-un ritm scazut a numarului de cazuri. Noi in acest moment avem cazuri in carantina sau cazuri de contacti a celor doua persoane, cel de la Gerota si cel din Parlament, precum si cazuri noi sporadice. In urmatoarea perioada ne asteptam la un aflux al celor din Spania, cu o crestere progresiva, dar nu violenta”, a declarat Nelu Tatar, secretar de stat la Sanatate, pentru Digi24.