Polițistul de la 112 cu care a vorbit Alexandra nu i-a dat sfaturi victimei și nici nu i-a cerut detalii despre locul în care este sechestrată. Sunt primele informații din raportul preliminar făcut de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în acest caz. Nimeni insa nu vorbeste de un sistem putred, politizat in exces si complet depasit de situatie, ci toti cauta tapi ispasitori.
La această concluzie au ajuns responsabilii din MAI după ce au audiat înregistrările audio cu apelurile la 112 făcute de Alexandra Măceșanu.Potrivit raportului, polițistul de la IPJ Olt care a preluat apelul a dat dovadă de „atitudine refractară”, nu s-a implicat în obținerea de date care să ducă la identificarea locului unde se afla tânăra și nici nu i-a dat sfaturi legate de ce ar trebui să facă până să ajungă polițiştii la ea.
Acest fragment face parte dintr-un raport al MAI citat de Digi24.ro, în condițiile în care la minister se desfășoară o anchetă pentru a vedea cum au reacționat angajații instituției în acest caz.
Deja au căzut câteva capete – șeful interimar al IPJ Olt, care a fost demis la câteva ore după ce informațiile despre acest caz au fost făcute publice, şi șeful Poliției,plecat din funcție la cererea premierului Viorica Dăncilă. De asemenea, prefectul şi subprefectul de Olt şi-au pierdut posturile.
Dar toate aceste sancţiuni sunt doar măsuri de formă, căci fondul problemei rămâne acelaşi: proasta funcţionare a sistemelor publice urmare a politizării lor excesive, în special în actuala guvernare PSD-ALDE, numiri în funcţie făcute pe criterii de cumetrie, nu de competenţă, influenţa malefică a SS-Gestapo, care induce blocaje în acţiunile operative urmare a nevoii oamenilor legii de a se acoperi de acte şi proceduri, ca nu cumva să fie anchetaţi de secţia Adinei Florea.
Viorica Dăncilă nu a pomenit o vorbă de desfiinţarea SS-Gestapo, cerută inclusiv de organismele europene (GRECO).
Mai mult decat atat, președintele executiv al partidului, Eugen Orlando Teodorovici, a făcut o declarație șocantă luni seară, la ieșirea din Comitetul Executiv al PSD (infamul CEx).
Arătând spre un grup de protestatari care îl aștepta în fața sediului, ministrul de Finanțe le-a declarat reporterilor că tragedia de la Caracal „este o chestiune care se întâmplă în special din cauza dânșilor, să știți, a celor care țipă și se împotrivesc schimbărilor în sistem”.
Jurnaliștii l-au întrebat pe ministru de ce ar fi protestatarii de vină pentru crimele de la Caracal, având în vedere că sunt doar niște oameni care își exprimă nemulțumirile în stradă.
Orlando a replicat: „Vi se pare normal? Vi se pare normal lucrul acesta? De ce aici și nu la Palatul Cotroceni? STS, știți foarte bine, nu ține nici de Guvern, nici de PSD”.
Un singur lucru e cert. De la faimoasele promisiuni false ale lui Dragnea si de cand PSD a castigat alegerile, in Romania este tot mai periculos sa iesi pe strada. Exemple mediatizate in acest sens exista, din pacate, o multime.

<
Transparenta face diferenta