Un turist care se afla pe pârtia de schi Drumul Roșu a murit în urma unei crize de epilepsie. Victima a primit primul ajutor de la monitorii de schi, de la salvamontiști și de la alți turiști cu cunoștințe medicale. La fața locului au fost chemate și echipaje SMURD și SAJ.

<

Incidentul s-a produs marți pe pârtia de schi Drumul Roșu. Potrivit Salvamont Brașov, un turist în vârstă de 36 de ani a făcut o criză de epilepsie în timp ce schia. Victima a fost găsită în stop cardio respirator de salvamontiști, iar monitorii de schi au făcut manevre de resuscitare. În paralel s-a solicitat ajutor medical avansat, însă persoana nu a mai putut fi salvată.

„În jurul orei 11, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost anunțat, cu privire la un turist, care a suferit o criză de epilepsie în timp ce schia pe pârtia Drumul Roșu. Echipa de prim răspuns ajunsă la locul solicitării a găsit o persoană de 36 de ani, în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare în curs, făcute de monitorii de schi. Salvamontiștii au preluat cazul și au cerut sprijin medical avansat. Câțiva turiști, medici, ne-au oferit sprijinul, până când echipajele SAJ și SMURD au fost aduse la locul incidentului. S-au continuat manevre de resuscitare, neîntrerupt, timp de peste o oră, din păcate fără rezultate”, au explicat reprezentanții Salvamont Brașov.

Trupul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală.