Acasă Sanatate Totul a fost o mare minciuna in campanie: PSD anunta spitalele regionale...

Totul a fost o mare minciuna in campanie: PSD anunta spitalele regionale pentru dupa 2027!

Transparenta face diferenta

Europarlamentarul Pro România, Corina Crețu, susține că spitalele regionale care ar fi trebuit să fie gata în 2020 au fost din nou amânate și noul termen este 2027.
”Bună dimineața!
Au trecut cinci ani de la semnarea Programului Operațional Regional în vederea construirii a trei spitale regionale: la Iași, Cluj și Craiova.
Am sperat să le inaugurăm până la încheierea mandatului meu de Comisar European, fiind – pentru mine – o prioritate în toate discuțiile pe care le-am avut cu experții europeni, fie ei de la Banca Europeană de Investiții (care a și realizat studiile de fezabilitate), fie de la Comisia Europeană.
Din păcate, după ce inițial s-a spus că ele vor fi finalizate în 2020, apoi în 2023, aud acum de anul 2027…
Sentimentul că aceste proiecte de interes național au fost sabotate, amânate, doar pentru a dovedi că România nu are un Comisar „patriot” este tot mai puternic, un sentiment pe care îl simt și când vine vorba de transporturi.
Sunt convinsă că toată lumea își amintește eforturile mele de a demara Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei, a termina Sibiu-Pitesti, Sebeș-Turda etc., dar și jignirile pe care le-am primit aducând în atenție aceste subiecte care ar fi putut contribui deja considerabil la îmbunătățirea vieții oamenilor.
Îmi propun, așa cum mărturiseam și anterior, să readuc în memorie eforturile făcute de mine și echipa mea pentru dezvoltarea României în acești ultimi cinci ani.
Vă doresc o zi frumoasă!”, scrie Corina Crețu.