Acasă Timp liber Tot ce poti face weekend-ul acesta in Bucuresti si imprejurimi! Vezi ghidul...

Tot ce poti face weekend-ul acesta in Bucuresti si imprejurimi! Vezi ghidul complet al distractiei!

599

Vineri, 15 iulie, începe în Parcul Cișmigiu evenimentul „Copacul cu cărți”, pentru al treilea an consecutiv.

„În perioada 15 iulie — 14 august, peluza dintre intrările Rigas și Victor Eftimiu se va transforma într-o zonă de relaxare și lectură în aer liber. În tot acest interval, publicul de toate vârstele va avea acces gratuit la peste 500 de titluri de cărți din toate domeniile, reviste și publicații de specialitate, se va putea relaxa pe fotoliile puf, hamacele și păturile amplasate pe iarbă, va asculta muzică ambientală și se va putea distra participând la atelierele și activitățile programate în fiecare weekend”, potrivit unui comunicat al organizatorului, creart — Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, citat de Agerpres.

De luni până joi, zona va fi deschisă între orele 17.00-22.00 și va fi dedicată în totalitate lecturii, iar vineri, începând cu ora 18.30, și sâmbătă, și duminică, începând cu ora 11.00, vor fi programate ateliere de creație pentru copii. Serile de weekend se vor încheia cu proiecții de film documentar și scurtmetraje pentru toate gusturile, pe teme de interes larg.
Vinerea aceasta, începând cu ora 18,30, copiii sunt invitați să descopere tehnica picturii pe pietre, iar sâmbătă pe cea a realizării mandalelor din semințe.
Duminică sunt programate ateliere de confecționat zmee din hârtie și moriști de vânt.
Programul de ateliere și activități va fi actualizat din două în două săptămâni. Accesul la eveniment este liber.
* Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită vizitatorii, în perioada 16-17 iulie, la „Iarmarocul de Sfântul Ilie”, eveniment prilejuit de importanta sărbătoare a calendarului creștin și pastoral, potrivit site-ului oficial al acestei instituții muzeale.

Evenimentul își propune recuperarea tradițiilor legate de această sărbătoare printr-un program variat de demonstrații meșteșugărești, momente muzical — coregrafice, târg al meșterilor populari, gastronomie tradițională reînviind, astfel, atmosfera târgurilor de odinioară.
În ziua de 16 iulie, ora 12.00, copii sunt așteptați la teatru…de umbre unde va fi explicată pe înțelesul lor viața Sf. Proroc Ilie (Sala Victor Ion Popa, șos. Kiseleff, nr. 30).
Timp de 2 zile, copiii împreună cu părinții se vor putea bucura de o seamă de ateliere de creație cu participare gratuită: olărit, podoabe populare, sculptură în lemn, icoane pe sticlă, împletituri textile (în limita a 10 locuri disponibile pe atelier), potrivit sursei citate.
* Sâmbătă, 16 iulie, are loc deschiderea EUROPAfest Summer Edition, la Castelul Peleș, în Sala de concerte a reședinței regale. jmEvents și partenerii festivalului — Primăria Sinaia, Hotel Mara și Castelul Peleș, invită publicul, de la ora 18.00, la un concert de excepție susținut de Remus Azoiței, Paul Edmund-Davies, Josephine Knight și Charles Sewart.

Festivalul EUROPAfest, eveniment sub înaltul patronaj al Casei Regale, aduce în cadrul ediției de vară de la Sinaia 6 concerte de muzică clasică și Summer Music Academy Sinaia, informează un comunicat al organizatorilor.
Următoarele concerte sunt programate pentru 21, 22, 23, 24 si 25 iulie si au loc la Hotel Mara Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica — Casino Sinaia și Biserica Catolică. Accesul la concert se face pe bază de invitații, dar se acordă și intrare liberă în limita locurilor disponibile.
* În acest weekend, organizatorii Organic Days Festival invită bucureștenii să exploreze circuitul verde al orașului format din 4 grădini magice: Grădina Verona Cărturești, J’ai Bistrot, Spațiul M60 și Grădina Sticlarilor, potrivit unui comunicat.
Sâmbătă, 16 iulie, și duminică, 17 iulie, începând de la ora 10.00 și până la ora 20.00, fiecare spațiu al festivalului itinerant se transformă într-o oază verde în care oamenii vor găsi piețe urbane cu legume și fructe crescute organic, delicatese și produse de băcănie bio, cosmetice naturiste și obiecte frumoase create de artizani și meșteșugari.
În plus, vor fi și ateliere în care se poate învăța ce înseamnă hrana vie sau cum se prepară cosmeticele naturale. Copiii sunt, de asemenea, bineveniți la Organic Days căci vor fi și activități dedicate celor mici, atât la Grădina Verona cât și la J’ai Bistrot.
Intrare este liberă în toate cele 4 spații.

<