Connect with us

Timp liber

Tot ce poti face weekend-ul acesta in Bucuresti si imprejurimi!

Publicat

on

Sâmbătă, 10 decembrie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Uninvented Kids invită la o nouă serie de întâlniri cu Dodi și Roni, începând cu ora 11.00, în Sala Multimedia a Muzeului, anunta Agerpres.

Cercetători ai Muzeului Antipa și păpușile de tip „Muppets” își dau întâlnire cu preșcolarii și micii școlari la conferința intitulată „Ssst! Noapte bună! Ne vedem la primăvară!”, pentru a descoperi împreună cum își petrec iarna bursucul, marmota, ariciul și prietenii lor.
Conferința „Ssst! Noapte bună! Ne vedem la primăvară! ” are, de anul acesta, o structură nouă: în prima parte a întâlnirii, copiii vor afla lucruri interesante despre somnoroșii pădurilor, urmând ca, în a doua parte, să-și pună la încercare atenția și memoria printr-o serie de jocuri și ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, informează un comunicat al Muzeului Antipa.
Taxa de participare este de 15 lei pentru un copil. Adulții beneficiază de intrare gratuită. Înscrierea participanților se poate face în limita a 70 de locuri pe e-mail: [email protected].
* Sâmbătă, 10 decembrie, la Sala Studio a Teatrului Odeon, va fi prezentat în premieră spectacolul „Brâncuși împotriva Statelor Unite”, care va începe la ora 19.30 și va fi precedat de lansarea cărții „Brâncuși împotriva Statelor Unite”. Carte-program realizată de George Banu, de Éric Vigner și publicată la Curtea Veche Publishing, potrivit site-ului www.teatrul-odeon.ro.
Image result for domnisoara pogany
„Domnișoara Pogany”, operă a sculptorului Constantin Brâncuși
„Brâncuși împotriva Statelor Unite” este o producție Teatrul Odeon și Compania Suzanne M (Franța), realizată cu sprijinul Ministerului Culturii din Franța, Institutul Francez, Region Bretagne și Ambasada Franței în România.

„În 1926, când mai multe sculpturi ale lui Constantin Brâncuși au fost aduse din Europa în Statele Unite, printre care și ‘Pasărea în spațiu’, vameșii americani s-au grăbit să le încadreze în categoria ‘ustensile de bucătărie și echipament spitalicesc’, aplicând tarifele corespunzătoare. Indignat, Brâncuși a contestat această decizie funcționărească nu atât din cauza taxelor vamale, cât din cauza obtuzității cu care era întâmpinată în America arta modernă. Așa a pornit un proces istoric, care s-a judecat în 1928, punând față în față viziuni diferite despre artă, abordări birocratice și dorința puternică a lui Brâncuși de a demonstra că arta poate stârni emoții chiar și prin intermediul unui ‘obiect neidentificabil’. Din actele acestui proces s-a născut o piesă de teatru”, se arată în descrierea acestei reprezentații teatrale.

Spectacolul a fost realizat inițial de Éric Vigner pentru a 50-a ediție a Festivalului de Teatru de la Avignon în iulie 1996 și a fost reluat în ianuarie 1997 pentru inaugurarea atelierului Brâncuși de la Centrul Pompidou din Paris.
În aprilie 2013 a fost recreat ca spectacol lectură în Sala Matisse de la Muzeul de Artă Modernă din Paris, iar în 2015 a fost prezentat la Passerelle, Centrul de artă contemporană de la Brest.
Din distribuție fac parte Mugur Arvunescu, Richard Bovnoczki / Silvian Vâlcu, Mircea N. Crețu, Marius Damian, Elvira Deatcu, Laurențiu Lazăr, Relu Poalelungi, Virginia Rogin, Oana Ștefănescu, Carmen Tănase.
Următoarele reprezentații sunt programate pe 11, 15 și 16 decembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio.
* Centrul Național al Dansului București (CNDB) organizează sâmbătă, cinci tururi ghidate pentru vizitarea Sălii Omnia, informează un comunicat.
Vizitele sunt parte dintr-un program care prefațează Premiile CNDB 2016, eveniment care are loc în aceeași zi cu începere de la 19.30, la Sala Stere Popescu.
Image result for sala omnia centrul national al dansului
Sala Omnia va putea fi vizitată în grupuri. Vizitele încep de la orele 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 și 16.00, pe baza programărilor care se pot face zilnic între 10.00 și 18.00, până vineri, 9 decembrie. Persoanele de contact pentru programări și pentru vizită sunt Maggie Chițoran (0746 099 942) și Corina Cimpoieru (0758 101 941).
Sala Omnia este situată în imobilul din Piața Revoluției nr. 1 și a trecut în administrarea CNDB în urma unei hotărâri de Guvern din 8 septembrie 2016. CNDB va putea utiliza Sala Omnia începând din prima jumătate a anului 2019, după reabilitarea și reamenajarea ei.
Sala este bun imobil în domeniul public al statului aflat anterior în administrarea Operei Naționale din București, pentru care a funcționat ca depozit de recuzită și decoruri. În această clădire s-a aflat fostul Comitet Central al Partidului Comunist Român, apoi Senatul României, în administrarea Ministerului Administrației și Internelor. În 2013 a trecut în administrarea Ministerului Culturii și Cultelor, pentru Teatrul Național de Operetă Ion Dacian.
* Biblioteca Metropolitană București organizează o ediție specială a „Orei de povești”, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 11.00, în 11 filiale: „Vasile Alecsandri”, „Nicolae Bălcescu”, „Lucian Blaga”, „Dimitrie Bolintineanu”, „I.L. Caragiale”, „Ion Creangă”, Mediateca „George Enescu”, „Emil Gârleanu”, „Nicolae Labiș”, „Liviu Rebreanu” și „George Topîrceanu”.
Image result for biblioteca metropolitana bucuresti
Potrivit unui comunicat al Bibliotecii Metropolitane, povestașii acestei întâlniri — scriitori, traducători, bloggeri sau voluntari pasionați de lectură — sunt Lucian Bărăitaru, Ludmila Bîrsan, Cristian Bleotu, Selma Dragoș, Vasile Ernu, Nicoleta Giurcanu, Laura Manache, Roxana Marin, Cristina Beatrice Preda, Oana Simion, Miruna Vlada și Sanda Watt.

„Proiectul s-a desfășurat timp de șapte ediții în acest an, începând cu 6 februarie și va continua și în anul următor. Prin organizarea acestui proiect, ne dorim ca lectura și povestitul de povești să devină un obicei plăcut și util pentru petrecerea timpului în familie, iar biblioteca să devină spațiul ideal unde povestea prinde viață pentru ca cei mici să învețe să interacționeze cu alți copii, să empatizeze și să perceapă lectura ca un lucru pozitiv și constructiv în viața lor”, menționează comunicatul citat.

Timp liber

Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Publicat

on

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei Destinația Anului 2024.

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului de Brand Turistic Național, Fondator al competiției Destinația Anului.

Reprezentanții Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța au declarat că este o onoare și totodată un semn de recunoaștere pentru întreg efortul depus de la înființarea organizației și până în prezent:

Advertisement

„Stațiunea Mamaia a început încă de anul trecut un amplu proces de rebranding. Competiția Concurs LOGO Mamaia ne-a sprijinit să îi găsim Destinației o nouă identitate vizuală. Ne onorează acest premiu, cu atât mai mult cu cât reprezintă exact logo-ul stațiunii Mamaia. Identitar, plină de culoare, eleganță și jucăușă, Mamaia are nevoie de strălucirea de altădată. Ne dorim ca eforturile noastre să pună destinația noastră pe harta turismului internațional și a celor mai iubite stațiuni turistice din Europa”, a declarat George Măndilă, Președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.

Ziua de 21 mai 2024 a fost dedicată la București managementului și marketingului de destinație.

Conferința Destinații Vizionare a reprezentat inspirație de la liderii destinațiilor de succes din România și învățarea marketingului de destinație.

Advertisement

Seara la Ateneul Român a avut loc premierea celor mai iubite destinații, câștigătoarele Destinația Anului 2024.

Gala Destinația anului 2024 și Conferința Internațională Destinații Vizionare a fost organizată de IOV-Institutul pentru orașe vizionare & Destinația Anului.

Advertisement
Continue Reading

Timp liber

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

Publicat

on

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 martie, ora 10:00 – 21 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei şi mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.

Advertisement




De asemenea, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40 – 50 km/h în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest.

Continue Reading

Timp liber

West Side Christmas Market are program special de Craciun

Publicat

on


Primăria Sectorului 6 a transmis programul special de Crăciun de la West Side Christmas Market, din Parcul Drumului Taberei (perioada 18 – 24 decembrie). Vor urca pe scenă Moonlight Breakfast, The Motans, Vunk, Costina Lica, Minelli și Romanița.

Distracția continuă până duminică, 24 decembrie. Concertele au loc zilnic, de la ora 19:30, iar accesul este gratuit.

Programul concertelor:

Advertisement
  • The Motans – miercuri, 20 decembrie;
  • Vunk – joi, 21 decembrie;
  • Costina Lica / Corul Universității București – vineri, 22 decembrie;
  • Minelli – sâmbătă, 23 decembrie;
  • Romanița – duminică, 24 decembrie.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei și toate atracțiile vor fi deschise și în perioada Crăciunului.

Dacă ajunul îl petrecem cu Romanița, în prima zi de Crăciun, de la ora 19.30, Irina Sârbu va susține un concert special. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market, de la ora 19:30. Miercuri, de la aceeași oră, sărbătorile se încheie alături de Eva Timush, transmite Primăria Sectorului 6.

Programul West Side Christmas Market în perioada sărbătorilor:

  • Duminică, 24 decembrie, între orele 11:00 – 20:00;
  • Luni, 25 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
  • Marți, 26 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
  • Miercuri, 27 decembrie, între orele 13:00 – 22:30.

Pentru a evita aglomerația, organizatorii recomandă vizitatorilor să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei.

În 2022, tărâmul de poveste West Side Christmas Market a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în urma unui top realizat la nivel național.

Advertisement
Continue Reading

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro